Meteksan'da şifreli soru araması

Meteksan'da şifreli soru araması
YGS'deki şifre iddialarına ilişkin soruşturma kapsamında soru kitapçıklarının basıldığı METEKSAN'da bilirkişi heyeti, inceleme yapıyor.

 İlk bin adayın kitapçığı inceleniyor. ÖSYM Başkanı Ali Demir de inceleme yapılan matbaaya geldi.Soruşturmayı yürüten Ankara Cumhuriyet Başsavcı  Vekili Şadan Sakınan'ın talimatı doğrultusunda, bilirkişiler YGS soru  kitapçıklarının ve cevap anahtarlarının basıldığı METEKSAN'a gitti. 

Bilirkişiler burada yaklaşık 1 milyon 700 bin adaydan ilk bin adayın soru kitapçığı ve  cevap anahtarlarına ilişkin veri tabanı üzerinde inceleme yapacak.

İNCELEME 3 GÜN SÜRECEK 

YGS’deki şifreleme iddiaları ile ilgili başlatılan ve Başsavcı Vekili Şadan Sakınan’ın yürüttüğü soruşturmada, sınav kitapçıklarının basıldığı matbada incelemelerin 3 gün süreceği ve Pazar günü yapılacak Yüksek Lisans Sınavı’nın (ALES) bitimine kadar süreceği belirtildi. Bu arada inceleme devam ettiği sırada ÖSYM Başkanı Ali Demir de matbaa binasına geldi.

ÖSYM BAŞKANI MATBAADAN AYRILDI

Bu arada inceleme devam ettiği sırada ÖSYM Başkanı Ali Demir de matbaanın ön kapısında girerek, içerde yetkililerden bilgi aldı. Yaklaşık yarım saat içerde kalan Demir, daha sonra matbanın arka kapısından ayrıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.