MEVLANA İMAM HATİP’E TOPLU AÇILIŞ

MEVLANA İMAM HATİP’E TOPLU AÇILIŞ
Esenyurt ’ta 2014 yılında eğitime açılan Mevlana İmam Hatip Lisesi ve Kız İmam Hatip Anadolu Lisesi içinde yapılan Kütüphane, Konferans Salonu, Spor Salonu, Mescit ve Labaratuar sınıfının açılışı gerçekleşti.

Mevlana İmam Hatip Ortaokulu yeni bölümlerinin toplu açılış törenine, Esenyurt Kaymakamı Ekrem İnci, Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Dal, İstanbul Üniversitesi Erasmus Proje Ekibi ve okul müdürleri katılım sağladı.

Şahin, “4’ncü olma helak olursun”

Okulun yeni bölümlerini sırasıyla gezen protokol heyeti açılışı yapılan Mevlana İmam Hatip Ortaokulu Mescit ’inde Cuma namazı kıldı. Cuma namazı ardından tören programı için okulun konferans salonunda sunum ve protokol konuşmaları yapıldı. Öğrenciler tarafından okunan Kur’an-ı Kerim tilaveti ardından okul müdürü Şener Şahin söz aldı. Şahin, “ Okulumuz 2014-2015 eğitim-öğretim dönemi başı itibarıyla eğitime başlamıştır. Bu süre içinde okulumuzda yeni projeler üreterek sosyal ve kültürel birimlerin oluşturulmasına yönelik yoğun çaba gösterdik. Bizim hedefimiz çevresini etkileyen ve örnek olan bir okul olmaktır. Hz Peygamber bir hadisinde derki; “ Ya öğrenen ol, ya öğreten ol, yâda bunları seven ol, dördüncüsü olma helak olursun” buyurmuştur. Bugün açılışını gerçekleştirdiğimiz yeni salonlarımız için eğitime her zaman destek olan Belediye Başkanımız Sayın Necmi Kadıoğlu’na teşekkür ediyorum. Okulumuzun mescidini yaparak öğrencilerimize hediye eden hayırsever velimiz Ömer İnan beye çok teşekkür ediyoruz” dedi.

Okul müdürü Şener Şahin ardından Esenyurt İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Dal söz alarak, kız meslek liselerinin oluşmasındaki öneme değindi. Hasan Dal, eğitim alanında yapılan hizmetlerin genelde ve yerelde büyük ve yerinde çalışmalar olduğunu dile getirdi.

Kadıoğlu, “ Türkiye’yi kucaklayan nesiller olacaktır”

Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu programda söz alarak eğitim alanında daha da iyi hizmetler olacağını söyledi. Başkan Kadıoğlu, “ İnşallah eğitim açısından daha da güzel çalışmalar olacak. Bu güzel mekânlarımızda yetişen çocuklarımız, ülkemizin inşallah aydınlık yarınlarına büyük Türkiye’yi kucaklayan nesiller olacaktır. Bütün gayemiz bu yöndedir. Çin’e kadar üniversite götürüp cami yapan ecdadımızın bu şuuru ile inşallah neslimiz ve ülkemiz gelişir. Bu ülkede Müslüman ümmete geçmişte çok büyük zulümler yapılmıştır. Müslüman millet Kürt, Türk hangi etnik kimliğe mensup olursa olsun inşallah bundan sonra barış ve kardeşlik içinde büyüyecektir. Mazlum bir millet nerde olursa olsun Osmanlı Devletinin yaptığı gibi kol kanat vermek için çalışıyoruz. Mevlana İmam Hatip Okulumuzun yeni bölümleri hayırlı uğurlu olsun” dedi.

Kaymakam İnci, “ Gençlerimiz gelecekte bizleri daha iyi temsil etsin istiyoruz”

Başkan Kadıoğlu’nun konuşması sonrasında Esenyurt Kaymakamı Ekrem İnci söz aldı. Kaymakam İnci, “ Esenyurt ‘ta bir yıldır okul müdürlerimiz ile birlikte bir çalışma başlattık. Öğrencilerini yetiştirirken aynı zamanda çevrede vatandaşlarımız ile iletişim haline geçerek yaşanan problemleri çözmek için işbirliği yapıldı. Bu çalışmaları görmekten dolayı son derece memnun olduk. Bugün imam hatibe gitmek isteyen insanlar rahatlıkla gidebiliyor. Son yıllarda ülkemizde bir takım kısıtlanan özgürlüklerin ortadan kalkmasıyla eğitim alanında herkes istediği tercihi yapabiliyor. Bizim çocuklarımıza çok iyi eğitim vermemiz lazım. Çünkü öğrencilerimiz, gençlerimiz gelecekte bizleri daha iyi temsil etsinler istiyoruz. O yüzden hepimiz daha çok çalışmalıyız. Bu konuda Belediye Başkanımız Sayın Necmi Kadıoğlu’na bir kez daha teşekkür ediyoruz. Bugün açılışını gerçekleştirdiğimiz bu okulumuzun yeni sosyal alanları hayırlı olsun” dedi.

Program sonunda kız öğrenciler tarafından ilahiler okundu.

Konuşmalar ardından çiçek sunumu ve plaket takdimi yapılarak, protokol ve katılımcılar tarafından Mevlana İmam Hatip Ortaokulunda yeni açılan Kütüphane, Konferans Salonu, Spor Salonu, Mescit ve Labaratuar salonları gezildi.  

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.