Minik eller toprakla buluşacak

Minik eller toprakla buluşacak
Türkiye Erozyonla Mücadele, Ağaçlandırma ve Doğal Varlıkları Koruma Vakfı (TEMA) Beylikdüzü’nde düzenlediği toplantıyla anaokulu öğretmenlerini Minik Eller Toprağa projesi hakkında bilgilendirdi. Projeyle okul öncesi çocuklara çevre bilinci verilmesi a
Beylikdüzü Belediyesi’nde gerçekleşen toplantıya bölgedeki anaokulu öğretmenlerinin yanısıra Kaymakam Yusuf Odabaş, Belediye Başkanı Yusuf Uzun İlçe Milli Müdürlüğü yetkilileri katıldı. Çevre bilinci ve sevgisi anlamında bilinçli bir kamuyu ile erozyonla mücadele ve çölleşme konusunda duyarlılık oluşturmak amacıyla biraraya geldiklerini bildiren TEMA Vakfı Onursal Başkanı Prof. Dr. Lütfü Baş, Minik Eller Toprağa projesiyle okul öncesi çocukları bu konuda eğiterek, duyarlı bir nesil ile geleceği kurtarmak istediklerini ifade etti. Baş, “Çevreye karşı bugüne kadar yapılan yanlışları düzeltmenin yolunun ilkokul öğrencilerine, hatta okul öncesi öğrencilerine işin doğrusunu öğretmek olduğunu fark ettik. Bunun içinde Yavru TEMA’ı oluşturarak, yeni bir örgütlenme modeline gittik. 5 senede çevreye duyarlı 5 milyon nesil yetiştirmek istiyoruz. Bu yeni nesil sayesinde gelecekte bugün yetişmiş olan nesillerin çevreye, doğaya, toprağa, havaya, suya verilen tahribatı azaltacağız” dedi.
 
"2011’de arıtma tesisinin tamamlanmasıyla atık sular denizimizi kirletmeyecek"
 
Milli Eğitim Bakanlığı ve Çevre Orman Bakanlığı’nın da katkılarıyla gerçekleştirilen çalışmanın Beylikdüzü’nde de gerçekleştirilebilmesi için ellerinden geleni yapacaklarını ifade eden Başkan Yusuf Uzun, “Beylikdüzü’nün yararına olan her türlü çalışmanın yanındayız. Yeşil alan büyüklüğüyle dikkat çeken Beylikdüzü’ne belediye olarak şu ana kadar 25 bin fidanı toprakla buluşturduk. Yine 2011 yılı içerisinde 3 derenin ıslah çalışmaları tamamlanarak, atık sular artık denize akmayacak” şeklinde konuştu.
 
Kamu kurumu olmamasına rağmen en az bir kamu kurumu kadar insanların yararına çalışan bir vakıf olan TEMA’nın ülkede önemli bir görevi ifa ettiğini bildiren Kaymakam Odabaş, çevre şuurunun insanlara verilmesi gerektiğini söyledi. 
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.