Minikler Proje Şenliği'nde hünerlerini sergiledi

Minikler Proje Şenliği'nde hünerlerini sergiledi
Özel Gökcan Koleji’nin sosyal, kültürel ve bilimsel etkinliklerle geleneksel hale getirdiği 3. Proje Şenliği yapıldı.

Açılış konuşmasını yapan öğrenciler  “Okulumuzun amaçları arasında yeni teknolojileri tanımak, kullanmak, bilime ve bilim adamlığına kaynaklık etmek de vardır” diyerek Einstein’ın “Hayal bilimden daha önemlidir; çünkü bilim sınırlıdır” sözünü hatırlattılar

 Proje Şenliği'nde öğrenciler sene boyunca teorik olarak öğrendikleri bütün bilgileri sadece defter, kitap üzerinde bırakmayıp hayatın içinde uygulayarak nasıl kullanabileceklerini, yaratıcı fikirlerini hizmete dönüştürmek için gerekli donanımlara şimdiden sahip olduklarını göstermiş ve ürün oluşturmanın keyfini yaşadılar.    

 Velilerin merakla izlediği gösteri deneyleri şenliğe ayrı bir heyecan kattı. Merakın, yaratıcılığın neşeye ve eğlenceye dönüştüğü Proje Şenliği’nde kuru buz balonu, şişeye yumurta sokma, asit belirteci, Newton tipi olmayan akışkan, köpüren canavar, yanardağ deneyi ve doğal pil eldesi gibi deneyler yapıldı. "Fiziğin Dansı" ve "Bilim Adamlarını Tanıyalım" drama etkinliği ise oldukça alkış aldı.

 Öte yandan şenlikte Gökcan öğrencileri Soma için sosyal sorumluluk projesi başlattı. Öğrenciler Soma'da hayatını kaybeden madencilerin aileleri için destek sözü verdiler.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.