Miniklerden Atatürk’e şiirler….

Miniklerden Atatürk’e şiirler….
Özel Gökcan Koleji’nde 10 Kasım Atatürk’ü anma programına büyük ilgi. Okulun İlköğretim sınıf öğrencileri okudukları şiirleri ile Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü andılar.

Velilerin büyük ilgi gösterdiği Atatürk’ü anma programında konuşan, Özel Gökcan Koleji Okul Müdürü Mehtap Göktaş şunları söyledi:
  Bugün Türkiye Cumhuriyeti Devlet’inin kurucusu büyük önder MUSTAFA KEMAL ATATÜRK’’ün aramızdan ayrılışının 74. yıldönümünde kendisini anmak ve onun mirasına  olan minnettarlığımızı ifade etmek için burada toplanmış bulunmaktayız.
  
  M. KEMAL ATATÜRK, yüzyılımızda yaratıcılığı üstün liderlik vasfı ve yenilmez askeri dehası ile milletimize ve insanlığa ışık tutmuştur.
  M. KEMAL ATATÜRK gibi düşünebilmek, yöneticisiyle, öğretmeniyle,velisiyle öğrencisiyle,genciyle,yaşlısıyla  ATATÜRK gibi düşünebilmek… Çağdaş uygarlık yolunda 21. yüzyılda ilerlerken daha ileriye gitmeyi amaçlayan yeni nesiller yetiştirmek, ATATÜRK gibi düşünebilmenin ilk adımıdır.
  
    “Büyük ölülere matem gerekmez; Fikirlerine sadakat gerekir” Düşüncesinden hareketle Türk ordusunun yazgısını ve tarih akışını değiştiren M. KEMAL ATATÜRK’ÜN maddi varlığının aramızdan ayrıldığı 10 Kasım tarihini bir matem günü olarak kabul etmek yerine, dikkatlerimizi bir kez daha o’nun düşüncelerine yöneltmek için bir fırsat olarak görmeliyiz.

10 Kasım, o’nun kurduğu Cumhuriyet erdemlerine bağlılığımızı ve ATATÜRK ideallerini gerçekleştirmek konusundaki kararlılığımızı göstermek günüdür.
Gelecekte ülkenin yönetimini devralacak çocuklarımızı ATATÜRK’ün ilke ve inkılâplarının ışığında yetiştirmeli; Düşünce ufkumuzda o’nun mücadele azmi, bizlere yüklediği sorumlulukları ve gösterdiği hedefi asla unutmamalı ve bu yolda ilerlemeliyiz.
     O’nu silah arkadaşlarını ve bu Vatan uğruna can veren aziz şehitlerimizi saygı ve minnetle anıyor Allah’tan rahmet diliyorum.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.