Mutlu K.çekmece'de okul açılışına katıldı

Mutlu K.çekmece'de okul açılışına katıldı
Küçükçekmece Atatürk Mahallesi’nde hizmet veren ‘Gülten Özaydın Ticaret Meslek Lisesi ve Hizmet Kompleksi’ nin resmi açılışı, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu’nun katıldığı törenle gerçekleştirildi.

Hayırsever İbrahim ve Gülten Özaydın’ın katkılarıyla, Küçükçekmece Belediyesi tarafından inşa edilen Lise ile Hizmet Kompleksi’nin açılış törenine Vali Mutlu’nun yanısıra İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Muammer Yıldız, Küçükçekmece Kaymakamı Orhan Öztürk, Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hamit Çakır, İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Nacar, Hayırsever İbrahim- Gülten Özaydın çifti, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

 ‘HAYIRSEVERLERİMİZE TEŞEKKÜRLER’

 Açılışta halk oyunlarıyla karşılanan Vali Hüseyin Avni Mutlu, yaptığı konuşmada Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay ve hayırsever İbrahim ile Gülten Özaydın çiftine teşekkür ederek, ‘Özaydın ailesi, eğitim gönüllüsü bir aile. Bundan evvel Hadımköy’de yaptırdıkları lise ve Esenyurt’ta ki ilkokul, şuanda binlerce yavrumuza eğitim yuvası olarak hizmet veriyor. İbrahim amca, geleceği yönelik bir tasavvurunu da bizlere açıkladı. Değerli öğretmenlerimize  bir Huzur Evi yapılması için İzmir Foça’da ki bir arazilerini bağışlama arzularını bizle paylaştılar. Bu konuyu; değerli İzmir Valimiz ile paylaşıp, bir hizmete dönüştürülmesini kendime bir görev olarak addediyorum.’ dedi.

 ‘EĞİTİM YATIRIMLARIMIZ DEVAM EDİYOR’

 İstanbul’un eğitim altyapısının düne göre bugün çok daha iyi olduğunun altını çizen Vali Hüseyin Avni Mutlu, ‘Bu yıl da eğitimle ilgili çok ciddi  seferberlikler icra edildi. İstanbul’un tarihinde görülen en üst seviyede derslik oluşturma noktasında büyük başarıya imza atmış olduk. Bu yıl itibarıyla, 3029 dersliğimizi İstanbul’da eğitim öğretime açtık. Bu, 125 okul demektir. Ekim ayı içerisinde 78 okulumuzu daha bitirmeyi planlıyoruz. Yıl sonunda 6238 derslikle bu yılı noktalayacağız. Bunlar devam eden yatırımlarımız. Bu yıl Küçükçekmece’ye de 250 derslik hediye ettik.’ diye konuştu.

 ‘9 YILDA 30 TRİLYON EĞİTİM YATIRIMI’

 Bölgeye önemli bir kompleks kazandırdıkları için mutlu olduğunu ifade eden Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay da eğitim gönüllüsü hayırsever İbrahim ve Gülten Özaydın’a teşekkür ederek, ‘ Bu ülke Mustafa Kemal Atatürk’ün ifade ettiği muasır medeniyetler seviyesinin üzerindeki yerine yaktığımız eğitim meşalesiyle, eğitim yatırımlarıyla çıkacak. İlçemizde 9 yılda 30 trilyon eğitim yatırımı yaptık.Atatürk ve Mehmet Akif Mahallelerimiz’in nüfusu 115 bin. Bu okulumuz bölgedeki tek orta dereceli okul olma özelliğini taşıyor. Bünyesinde, sağlık ocağı, polis merkezi ve İkitelli Bilgi Evi’de hizmet veriyor. Okulumuz, donanım-altyapı, itibarıyla ve kütüphane, spor salonu, ve diğer donanımlarıyla örnek okullardan birisi.’ diyerek, ilçedeki eğitim yatırımlarından söz etti.

 ‘YARINLARIN YILDIZI SİZ OLUN’

 Hayırsever İbrahim Özaydın açılışta yaptığı konuşmada,  I. Dünya Savaşı’ndan Mustafa Kemal Atatürk’le ilgili bir anekdot aktararak, gençlere, ‘ Atatürk Mahallesi’nin genç çocukları, Atatürk size bir kutup yıldızı olsun. Onun izini takip edin. Yarınların yıldızı da siz olun.’ diyerek seslendi.

 ‘ÖĞRENCİLERLE DERSE KATILDI’

 Kurdele kesiminin ardından Vali Hüseyin Avni Mutlu ve protokol üyeleri Gülten Özaydın Ticaret Meslek Lisesi ve İkitelli Bilgi Evi’ni gezdi. Vali Mutlu, okulun derslik, kütüphane, fizik laboratuvarı ve konferans salonunu gezerek, öğrencilerin yaklaşan Kurban Bayramları’nı kutladı. İkitelli Bilgi Evi’nde de öğrenciler tarafından çiçeklerle karşılanan Hüseyin Avni Mutlu, Bilgi Evleri üyeleriyle birlikte derse katıldı. Hayırsever İbrahim Özaydın ve Bilgi Evi üyeleri Vali Mutlu’ya tablo hediye etti.

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.