ÖĞRENCİLER KÜÇÜKÇEKMECE’Yİ ÇİZDİ

ÖĞRENCİLER KÜÇÜKÇEKMECE’Yİ ÇİZDİ
‘Benim Küçükçekmecem’ Resim Yarışması Sonuçlandı…Küçükçekmece Belediyesi’nin çocuklara ve gençlere yönelik olarak bu yıl 3. sünü düzenlediği ‘Benim Küçükçekmecem’ konulu resim yarışmasının ödül töreni Sefaköy Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Törene Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay, Başkan Yardımcısı Hüseyin İpek, okul müdürleri, öğretmenler, sanatseverler ve dereceye giren öğrencilerle aileleri katıldı.

 1500 OKULDAN, 6000’E YAKIN ÇALIŞMA

 Geleceğin ressamlarını yetiştirmek adına özendirici olmak ve gençlerin sanata ilgilerini artırmak amacıyla düzenlenen yarışma, lise, ortaokul ve ilkokul kategorilerinde gerçekleştirildi. Küçükçekmece temalı resim yarışmasına,  İstanbul genelinde 1500 okuldan 6000’e yakın çalışma katıldı.

 ÖDÜLLENDİRİLDİLER

 Küçükçekmece ilçesindeki okullarda eğitim veren resim öğretmenlerinin jüri üyeliğini yaptığı yarışmada dereceye giren öğrenciler ödüllerini Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay, Sanat Eleştirmeni Beral Madra ve Başkan Yardımcısı Hüseyin İpek’in elinden aldı. Yarışmada, birinciliğe hak kazanan öğrencilere diz üstü bilgisayar, ikincilere bisiklet, üçüncülere fotoğraf makinesi ve mansiyon ödülünü kazananlara da mp3 player hediye edildi.

 ‘ÇOCUKLARIMIZIN GÖZÜNDEN İLÇEMİZİ İZLİYORUZ’

 Törende yaptığı konuşmada dereceye giren öğrencileri tebrik eden Başkan Yeniay, ‘ Bizler, Küçükçekmece’de büyük veya küçük sanata ilgisi olan herkesi buluşturmayı hedefliyoruz. Türkiye çapında ulusal bazda resim yarışmalarımız var. Bu yarışmada da Türkiye’nin aydınlık yarınları olan gençlerin tuval üzerindeki Küçükçekmece algılarını görüyoruz. Yavrularımızın gözünden Küçükçekmecemizi izlemek bizler için gurur vesilesidir. Dereceye giremeyen öğrenciler de çalışmalarını sürdürmeli eminim ki gayreti olan herkes hak ettiği yerlere gelecektir.’diye konuştu.

 Programın devamında dereceye giren öğrenciler ve aileleri, Başkan Yeniay’la birlikte SKSM Fuaye alanında sergilenen eserleri gezerek, bol bol fotoğraf çektirdi.

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.