Öğrenciler tarım konusunda bilgilendirildi

Öğrenciler tarım konusunda bilgilendirildi
Silivri Ziraat Odası Başkanlığı, Turgut Reis İlköğretim Okulu öğrencilerine tarım ve tohum konulu sunum gerçekleştirdi. Ziraat Odası Metin Gürsu Başkanlığında gerçekleştirilen tarım ve tohum konulu sunumda, Turgut Reis İlköğretim Okulu 2, 3 ve 4. Sınıf ö

Ziraat Odası Başkanı Metin Gürsu, yaptığı kısa konuşmada öğrencilerin tarımla ilgili alacakları bilgileri hayatları boyunca unutamayacaklarını, yedikleri gıdaların nasıl yetiştiğini öğrenerek kendileri de katkı sunabileceklerini paylaştı. Gürsu, hayırlı bir eğitim öğretim yılı dileyerek konuşmasını sonlandırdı.
Gıdaların tohumdan nasıl yetiştiğini anlatan çizgi filmi ilgiyle izleyen öğrenciler, alkışlayarak teşekkür etti. Sunum sonunda öğrencilere, Tohum Sanayicileri ve Üreticileri Alt Birliği tarafından “Yaşam için sağlıklı tohumlar”, “Sağlıklı tohumlar, kaliteli üretim, güvenli gelecek” sloganlarıyla hazırlanan Doğa Dostu Kalemler dağıtıldı. Kalemlerin kapaklarında ise bir iki tane sebze (hıyar, domates ve kavun) tohumu bulunuyordu. Öğrencilere tohumları ekecekleri saksılar da dağıtıldı. Kalemleri saran kartonda öğrencilerin tohumu nasıl ekecekleri ve nasıl yetiştirecekleri de aynen yazıyordu.
Ankara’da bir okulda yapılan bu çalışma, Ziraat Mühendisi Erkan Öztürk’ün girişimleriyle İstanbul’da ilk kez Silivri’de Turgut Reis İlköğretim Okulu’nda uygulandı.
Ziraat Odası Başkanı Metin Gürsu, öğrencilere saksılarla birlikte dağıttıkları kalemlerin özelliklerini anlattı. Öğrencilere ise dağıtılan sebze tohumlarından yetişen bitkileri yetiştirmek kaldı. Okul Yönetimi, Ziraat Odası Başkanı Metin Gürsu’ya bu güzel çalışmaları dolayısıyla teşekkür etti.


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.