Öğrencilere Akşam Karanlığında Vip Servis

Öğrencilere Akşam Karanlığında Vip Servis
Çatalca Kaymakamlığı’nın minibüsleri gündüz, hastaların ve engellilerin, akşam karanlığında ise kız öğrencilerin hizmetinde.

Önceki dönemlerde Çatalca Kaymakamlığı’nda makam aracı olarak kullanılan özel minibüs ile çatalca kaymakamlığı engelliler merkezine ait minibüs, Çatalca Kaymakamı Dr. Nevzat Taşdan’ın talimatı ile gündüzleri ihtiyaç sahibi olan ve kendisine ambulans tahsis edilmeyen hastaları gerek ilçe içinde, gerek ilçe dışındaki hastanelere götürüp getirmekte kullanılıyor. Akşamları ise aynı araçlar, yollarının ıssız ve çeşitli tehlikeler içermesi nedeniyle Çatalca Kız Teknik ve Meslek Lisesinde eğitim gören ve evi yerleşik alandan uzakta olan, çiftliklerde çalışan ailelerin öğrencilerini evlerine bırakılması için kullanılıyor. Yapılan hizmetle Kaymakamlık minibüsleri, ekonomik güçleri servis tutmaya yetmeyen ailelerin kızlarını ücretsiz olarak bizzat evlerine bırakarak, ailelere büyük bir sıkıntıdan kurtarıyor.

Ailelerin Korku Dolu Bekleyişi Sona Erdi

Kaymakamlıkça verilen hizmet sonrası görüşleri alınan Kaymakam Taşdan, ‘’ilçemizde sadece kız öğrencilerimizin eğitim-öğretim gördüğü Kız Teknik ve Meslek Lisesi binasının öğrenci sayısına göre yetersiz kalışından dolayı sabahçı ve öğlenci olarak eğitim verilmektedir. Bildiğimiz gibi ilçemizde yerleşim yerlerinden uzakta birçok ev, çiftlik ve villa ile bunların bekçi, bahçıvan evleri bulunmaktadır. Buralardan okula gelen öğrencilerimizin öğlenci olanlarının akşam eve dönüşlerinde hava tamamen kararmış oluyor. Kız öğrencilerimiz eve dönüşlerde toplu ulaşım araçların güzergâhları dışında kalan evlerine ulaşabilmek için akşam saatlerinde tehlikeli sayılabilecek ıssız yollardan geçiyorlardı. Akşam hava karanlığında vahşi hayvanların ve art niyetli insanların olabileceğini düşünen veliler bu endişe ile Kaymakamlığa başvurarak kızları eve sağ salim ulaşıncaya kadar büyük huzursuzluk yaşadıklarını, bu nedenle bazılarının kızlarını okuldan almayı düşündüklerini söylediler. Ailelerin bu endişelerini gidermek ve eğitimlerini rahatça sürdürmelerini sağlamak amacıyla Kaymakamlığımıza ait minibüsü ve yine Kaymakamlığa ait engellileri taşıyan minibüsü asli görevlerini aksatmayacak şekilde akşamları da bu amaçla tahsis ettik. Böylece akşamları, çocuklarının eve gelişlerinde ailelerin korku dolu bekleyişleri son bulmuş oldu. Tabi bu geçici bir çözüm. Kalıcı bir çözüm olarak yeni bir lisenin yapılması için girişimlerimiz var. Umarım yakın zamanda bu konuda hayırlı gelişmeler olur.’’ Dedi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.