Öğrencilerin hayatı tehlike altında

Öğrencilerin hayatı tehlike altında
Ambarlı ilköğretim okulunun duvarları çatladı, bina neredeyse çökme ile karşı karşıya ancak hiç kimsenin umurunda değil.

Okulda eğitim gören binlerce çocuk çatlak duvarlara baka baka eğitim öğretim görüyor. Veliler  sorumluları uyararak, “Acilen binanın boşaltılması gerekir. Her gün panik içindeyiz. Bizden söylemesi”  diyor.

GÜÇLENDİRME İSTEMİYORUZ

Ambarlı ilköğretim okulu velileri dün okul çıkışı eylemdeydi. 2500 öğrencinin eğitim gördüğü Ambarlı ilköğretim okulunun duvarların çatır çatır çatladığını söyleyen veliler okulla ilgili güçlendirme kararının çıkarılmasına tepki göstererek, “Güçlendirme değil yenilenme istiyoruz. Güçlendirme ile bu okulu kurtarmaya çalışanlar bizleri oyalıyorlar. Okulun çatlayan duvarları alçı ile kapatılmış. Okul bağıra bağıra ben yıkılıyorum dese de kimsenin umurunda değil. Binlerce öğrenci çatlak duvarlara bakarak korku ve panik içinde eğitim görüyor” dediler.

TADİLAT YAPILDI BÖYLE OLDU

1999 Depreminden sonra okulda tadilat yapıldığını yine de yer yer kayma çatlama ve zeminde çökme meydana geldiğini söyleyen veliler, “Bize göre okulun bir an önce boşaltılması gerekir. Gerekli mercilere gelip burayı görmelerine rağmen nasıl güçlendirme diye tutturuyorlar anlamış değiliz. Ambarlı ilköğretimin kesinlikle yıkılarak yerine yeni okul yapılmasını istiyoruz. Çünkü zemini de problemli” dediler. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.