Okullara kar engeli

Okullara kar engeli
Ankara Valiliği, aralıklarla devam eden yoğun kar yağışı nedeniyle okulları tatil etti.
Meteorolojik verilere göre soğuk ve kar yağışının devam edecek olmasını göz önünde bulunduran İl Hıfzıssıhha Kurulu, mazereti olan memurlara 2 gün idari izin verirken, ilk ve orta dereceli okulların yarın tatil edilmesine karar verdi.

KASTAMONU'DA KAR TATİLİ
Kastamonu'da 2 günden bu yana etkili olan kar yağışı, yaşamı olumsuz etkilerken, sahil kesimindeki İnebolu, Bozkurt, Küre'de bugün ve Çatalzeytin İlçesi'nde ise bugün ve yarınilçelerinde okullar tatil edildi.

Kastamonu'yu Ankara'ya bağlayan Ilgaz Dağı'nda geçişler kontrollü olarak sağlanıyor.

Yoğun kar yağışı nedeniyle Kastamonu Emniyet Müdürlüğü Bölge Trafik Denetleme Şube yollarda ekip sayısını iki katına çıkardı. Kastamonu'yu Ankara'ya bağlayan Ilgaz Dağı'nda ulaşım kontrollü olarak sağlanıyor. Kastamonu'yu İstanbul'a bağlayan Karabük Karayolu'nun Kanlıgöl mevkiinde ise yoğun kar yağışı devam ediyor. Karla birlikte Kastamonu'da çok sayıda hasarlı trafik kazası meydana geldi. Kar yağışı nedeniyle Karayolları Bölge Müdürlüğü ekipleri, şehirlerarası yoları açık tutmaya çalışırken kar temizleme ve tuzlama çalışmaları aralıksız sürdürüyor. Kastamonu Belediyesi Temizlik İşleri, Park Bahçeler ve KASKİ Müdürlüklerine bağlı ekiplerden oluşan karla mücadele ekipleri de çalışmalarına ara vermeden devam ediyor. Kastamonu Özel İdaresi Genel Sekreterliği ekipleri ise il genelinde kar nedeniyle kapanan toplam 201 köy yolunu açmak için çalışıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.