ON YILDA 100 ÜNİVERSİTE!

ON YILDA 100 ÜNİVERSİTE!
Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, Fatih Üniversitesi'nin 2011-2012 akademik yılı açılış törenine katıldı.


Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, Fatih Üniversitesi'nin 2011-2012 akademik yılı açılış törenine katıldı.


103 ARTI 62 EŞİTTİR 165!


Üniversitenin Büyükçekmece kampusunda düzenlenen törende Fatih Üniversitesi Mütevelli Heyeti'nin yanı sıra belediye başkanları, İlçe Milli Eğitim Müdürleri, bürokratlar, öğretim üyeleri, öğrenciler ve veliler hazır bulundu. Törende konuşan Bakan Dinçer, 2002 yılında 76 olan üniversite sayısının bugün 103'ü devlet üniversitesi olmak üzere 165'e yükseldiğini söyleyerek son 10 yılda  100 üniversite açıldığını kaydetti.

 

BİLGİ EN BÜYÜK HAZİNE

 

Dinçer, bir ulusun gerçek zenginliğinin öğrenimi, akıllılığı ve evlatlarının dolu yetiştirilmesinde olduğunu belirterek, "Birçok alanda olduğu gibi yükseköğretimde de küreselleşen bir yapı oluşmaktadır. Yükseköğretime dönük birçok alanda eş zamanlı iyileştirme ve güçlendirmeye gidiyoruz. Herkese eşit muamele ve eğitim hakkı ilkesiyle yola çıkarak gençlerimizin kaliteli eğitime duyduğu ihtiyaca yanıt verecek politika ve uygulamalarla yolumuza devam ediyoruz. Bilgi, bugün en büyük hazine haline gelmiş bulunmaktadır’dedi.

 

YOĞUN KATILIM

Törene; İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Muammer Yıldız, Büyükçekmece Kaymakamı Dr. İsmail Gündüz, Beylikdüzü Belediye Başkanı Yusuf Uzun ve çevre belediye başkanları katıldı. Törenin ardından Beylikdüzü Belediye Başkanı Yusuf Uzun Rektör Prof.

Dr. Şerif Ali Tekalan ve Üniversite Mütevelli Heyeti Başkanı Sadık Kesmeci’ye akademik yılın hayırlı olması temennisinde bulundu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.