Plato yerel medya ile anlaştı

Plato yerel medya ile anlaştı
Plato yerel medya ile anlaştı

Plato Meslek Yüksekokulu ile Yerel Basın Birliği Derneği bir protokole imza atarak işbirliği yapma sözü verdi.

 

Okulun Eyüp’te bulunan merkezinde gerçekleşen imza törenine 45 yerel gazete temsilcisi Plato Meslek Yüksekokulu yöneticileri katıldı.

 

Plato Meslek Yüksekokulu adına Prof. Dr. Atilla Yayla ile YBBD Başkanı Nezir Karayün arasında yapılan protokol şu şekilde imza altına alındı:

Sanat, tasarım ve iletişim alanlarında nitelikli insan kaynağı yetiştirmek amacıyla sanatçılar, işadamları ve akademisyenler tarafından kurulmuş olan T. C. Plato Meslek Yüksekokulu ile İstanbul’da yayın yapan 45 yerel basın kuruluşunun bağlı bulunduğu Yerel Basın Birliği Derneği aşağıdaki konularda işbirliği yapmak istemektedir. T. C. Plato Meslek Yüksekokulu ile Yerel Basın Birliği Derneği arasında yapılacak bu işbirliği;

T. C. Plato Meslek Yüksekokulu öğrencilerinin yerel basın kuruluşlarında endüstriye dayalı öğrenme ve staj uygulamalarını yapabilmelerini, T. C. Plato Meslek Yüksekokulu öğrencilerinin mezuniyet sonrası, ihtiyaçlarınız ve kurum kararınız doğrultusunda istihdamını,

Kurumunuzun, yüksekokulumuz akademik programlarının tasarımına katkı sağlamasını,

Öğrencilerimize gerekli becerilerin kazandırılması ve sektörün tanıtımı amacı ile düzenlenecek seminer ve konferanslarda kurumunuz yöneticilerinin konuşmacı olarak katılmasını, Yerel Basın Birliği Derneği üyesi kuruluşlarda çalışan personelin mesleki becerilerini arttırmak amacıyla Plato Meslek Yüksekokulu tarafından eğitilmesini,

Yerel Basın Birliği Derneği üyesi kuruluşlara Plato Meslek Yüksekokulu tarafından iş geliştirme ve girişimcilik konularında eğitim ve danışmanlık desteği sağlanmasını kapsar.

Bu protokol, T. C. Plato Meslek Yüksekokulu ile Yerel Basın Birliği Derneği arasında tanıtım anlamında işbirliğine yönelik olmak üzere düzenlenmiştir.   

 

PLATO’YU TANIYALIM!

 

Plato Meslek Yüksekokulu Mütevelli Heyeti Başkanı Dr. Mustafa Melek’te toplantıda bir konuşma yaparak okul ile ilgili bilgiler verdi.

Melek konuşmasında şunlara yer verdi:

Plato Meslek Yüksekokulu medya, sanat ve tasarım alanlarında sektörün ihtiyaçlarını çok iyi gözlemleyerek ve potansiyel gelişmeleri dikkate alarak piyasa geçerliliği olan programlara sahip bir okuldur. Plato kapısının ardında Plato öğrencisini çok farklı olanaklar bekler.

Plato Öğrencisi Olmanın Avantajları;

    * Mezun olduğumda kolaylıkla iş bulabileceğim, endüstriye dayalı öğrenme ve staj olanakları sayesinde sektör odaklı programlarda eğitim görmek.

    * Seçtiğim meslekte zirveye tırmanma arzusu, bilinci ve kapasitesi ile yetişerek Türkiye’nin en iyisi olma fırsatına sahip olmak.

    * Medya, sanat ve tasarım sektörüne odaklı tematik eğitim görmek.

    * Sektörün ihtiyacına uygun nitelikli bir eleman olmak.

    * Dünyanın en ileri eğitim kuruluşları ile öğrenci değişimi işbirlikleri sayesinde uluslararası bir eğitim zincirinin üyesi olmak.

    * Seçtiğim programda istek ve ihtiyacıma göre Türkçe ve İngilizce eğitim almak.

    * Eğitim gördüğüm İngilizce programda uluslararası tanınma ve diploma olanaklarına sahip olmak.

    * YGS başarı bursu, tercih bursu, dönem başarı bursu ve eğitime destek burslarından yararlanabilmek.

    * Sektörle iç içe öğrenme fırsatı ve okulumun bana sunduğu sayısız staj imkanı sayesinde çağın gerektirdiği bilgi ve becerilerle donanmış olmak.

    * Seçtiğim programdan mezun olduğumda dikey geçiş sınavlarında daha başarılı olarak yurtiçinde lisans tamamlama veya okulumun yurtdışında anlaşmalı olduğu okullarda lisans tamamlama olanakları sahip olmak.

    * Restore edilmiş tarihi binalardan oluşan çağdaş bir şehir yüksekokulunda okumak.

    * Spor olanakları ve düzenli sosyal etkinlikler ile keyifli bir öğrencilik hayatı geçirmek.

    * Sektör ile iç içe uygulama alanlarında yeni ürünler ve yeni projeler gerçekleştirmek.

    * İstanbul’un kalbi olan tarihi yarımadada, Haliç’in kıyısında, surların içinde Balat’ta eğitim görmek.

    * Konaklama konusunda Han Öğrenci Evleri’nin okuluma sunduğu özel imkânlardan faydalanmak.

    * Kara ve denizden, hızlı ve ucuz toplu taşıma ile okulumun Balat, Taksim ve Üsküdar kampüslerine ulaşmak. Öğrenci evlerinden ring servis ile kolay ve rahat ulaşım olanağına sahip olmak.

 

.


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.