SBS'de merkezi yazılı sınav geliyor

SBS'de merkezi yazılı sınav geliyor
Milli Eğitim Bakanı: Bir sınav yine olacak ama o sınav tek başına belirleyici olmayacak.
Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Meclis Genel Kurulu'nda Yükseköğretim Kurumları Teşkilatı Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı üzerinde milletvekillerinin sorularını yanıtladı.
Avcı, "Anadolu ve Fen liselerine yine bir değerlendirme ile öğrenci alınacak ama bu değerlendirme tek bir sınava dayalı olmayacak. Önümüzdeki yıl öğrencilerin yazılıda aldıkları notlar da değerlendirmeye alınacak. '' dedi.

NOTLAR DA HESABA KATILACAK

Avcı, Anadolu ve fen liseleri için artık tek bir sınava dayalı öğrenci alınmayacağını belirterek, müfredatta olan sınavlardan alınan notları da hesaba katan bir düzen kurmaya çalıştıklarını söyledi.

''MERKEZDEN DEĞERLENDİRME YAPILACAK''

Avcı şöyle konuştu: "Bunun bugüne kadar gerçekleştirilemeyişinin sebebi; müfredata dayalı olarak yapılan sınavlarda her öğretmen ve okul, kendi öğrencilerinin daha başarılı olmasını istiyor, dolayısıyla oradaki notlar çok da gerçekçi olmayabiliyor veya çok adilane değerlendirme yapan okullar bu kriterlere uymayan okullar karşısında öğrencileri dezavantajlı duruma düşüyor. Üzerinde çalıştığımız; müfredata dayalı olarak yapılan sınavların bazılarının, bu değerlendirmeye katılacak olan sınav sonuçlarının, merkezden planlanmayla yürütülen ve yine merkezden değerlendirilen sınavlar şeklinde yapılması.

''SORULAR MERKEZDE HAZIRLANACAK''

Sene içindeki bazı yazılılar Milli Eğitim Bakanlığı'nın denetiminde merkezden hazırlanmış sorularla yapılacak. Böylece, hormonlanmış notlardan arındırarak, bu notları da nihai değerlendirme ortalamasına katmayı planlıyoruz."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.