Şehitler ilköğretim’de ders başı töreni

Şehitler ilköğretim’de ders başı töreni
Türkiye genelinde 17 milyon öğrenci ve 800 bin öğretmen için ilk ders zili çaldı. Esenyurt Şehitler İlköğretim Okulunda düzenlenen 2012-2013 eğitim öğretim yılı açılış programında Esenyurt Kaymakamı Halil Uyumaz, Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu ve İlçe Mi

Çok sayıda okul müdürü ve öğretmenin katıldığı açılış programı saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Şehitler İlköğretim Okulu 2’nci sınıf ve 7’nci sınıf öğrencilerinin halk oyunları gösterisi ardından, açılış töreni öğrenciler tarafından sergilenen müzik ve şiir dinletisi ile devam etti.
Özvatan “ Yeni müfredat faydalı olacaktır”
İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Özvatan törende ilkm konuşmayı yaparak, yeni müfredat ile öğrencilerin daha verimli eğitim alacağını söyledi. Özvatan,  “ Yeni eğitim ve öğretim yılının milletimiz ve devletimiz için hayırlı olmasını ve büyük başarılar getirmesini diliyorum. Çocuklarımızın iyi bir şekilde yetişmesi, sağlık ve mutluluk ile eğitimlerini sürdürmesi için hep birlikte çaba göstereceğiz. Bu kapsamda bugünümüzü dünden daha farklı kılan en temel değişiklikte çocuklarımızın bilgi, yetenek ve beklentilerine uygun esnek ve demokratik bir yapıya kavuşturulmuş olmasıdır. Yeni müfredatın amacı ise öğrenciye daha çok bilgi ve beceri sunarak uygulanmasıdır. Çocuklarımıza okulu, okumayı, öğrenmeyi ve merak etmeyi sevdiren bir öğretim programı ilkokul öğrencileri için oyun esaslı öğrenme yöntemidir. Ortaokul ve lise öğrencileri içinde seçmeli derslerin olmasıdır. Öğretmenlerimiz içinde bu hususta gerekli bilgilendirme çalışmalar yapılmıştır. Bu yönde, çocuklarımızın sağlıklı ve mutlu bir şekilde okula uyum sağlamaları için bütün ayrıntılar gözden geçirilmiştir” dedi.
Kadıoğlu “ Okul bizden eğitim sizden”
İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Özvatan ardından, Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu konuşma yaptı. Başkan Kadıoğlu, “ Eğitimdeki yeni müfredat ile anladığım kadarıyla, öğrencilerimiz için bundan sonra daha kolay olacak. Daha fazla kişisel becerilerini ön plana çıkaracaklar. Kendilerini geliştirecekler, bazı beceri kurslarını halk eğitim merkezlerindeki gibi okullarında alacaklar bu eğitimleri diye anlıyoruz. Bütün dünyada gözlemlediğimiz, yapılan eğitim sistemi, takip edilen yol ve geldikleri gelişmişlik düzeyi bize gösteriyor ki biz hep yanlış sistem uygulamışız. Fakat bundan sonra inşallah onlar gibi bir eğitim düzeyine kavuşarak, bizde bu gelişmeyi yakalayacağız. Okullarımızın yanı başlarında bekleyen tehlikelerden uzak tutmak için velilerinde çaba göstermesi gerekiyor. Nüfusumuz her geçen gün artıyor ve öğrenci sayımızda artıyor. O zaman burada okul lazım. Biz bu konuda durmuyoruz ve şu anda 6 tane okul yapılıyor. Bunların 2 tanesini öze idare 4 tanesini ise Esenyurt Belediyesi olarak biz yapıyoruz. Bizim işimiz okul yapmak, spor tesisi ve sosyal tesisler yapmaktır. Eğitimde tatbikî sizlere eğitimcilerimize kalıyor” dedi.
Kaymakam Uyumaz “ Başarı için engelleri kaldırıyoruz”
Başkan Kadıoğlu ardından, son olarak İlçe Kaymakamı Halil Uyumaz yaptığı konuşmasında, öğrencilerden yeni dönemde başarı istedi. Uyumaz, “  Bundan sonra eğitimin önünde sizlerin başarılı olmanız için hiçbir engel kalmadı. Yapılan yeni okullar bir yandan yeni tayin olan 430 tane pırıl pırıl öğretmenlerimiz ile hızlı bir şekilde eğitime başlıyoruz. Okullarda, dersliklerde öğrenci sayısını azaltmak için ikili eğitime geçtik. Okullarda daha az sayıda ders görme bakımından bu uygulama çok önemlidir. Bu sistem ile 8 okulumuz 160’a çıkmış oldu. Bu değişiklerin içerisinde özellikle seçmeli olan dersler ile her öğrencimiz kendi hür iradesi ile istediği alanı seçerek, gelecekte başarılı olacakları konuları belirleyecektir. Buda eğitimimizde çok büyük bir başarı getireceğini düşünüyorum. Okullarımızda güvenlik konusunda her türlü tedbiri aldık. Okul yönetimi, Emniyet ve Velilerimiz iş birliği ile okulumuzu ve öğrencilerimizi olumsuz etkilerden koruyacağını düşünerek bu yönde çalışmalar yapıyoruz. Yeni eğitim dönemi daha yüksek başarılar getirmesi dileğiyle hayırlı olmasını diliyorum” dedi.
İlk zil çalındı, ilk kitap dağıtıldı, ilk ders verildi
Yapılan konuşmalar ardından, Kaymakam Halil Uyumaz, Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu ve İlçe Mille Eğitim Müdürü Yusuf Özvatan ilk ders zilini çalmasıyla öğrenciler ders başı yaptı. Şehitler İlköğretim Okulu 5-A sınıfı ziyaret edilerek ilk ders kitapları dağıtıldı. İlçe Kaymakamı Halil Uyumaz 5-A sınıfına ilk dersi vererek, başarı yolunun özverili bir çalışma ile olacağını söyledi.
Esenyurt İlçe protokolü Şehitler İlköğretim Okulu ardından Toki Kız Meslek Lisesi’nide ziyaret ederek buradaki öğrencilerin ders başı heyecanına ortak oldular.

   

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.