SERE SERPE KİTAP OKUDULAR…

SERE SERPE KİTAP OKUDULAR…
Beylikdüzü Belediyesi tarafından düzenlenen Kitap Şenliği’ne katılan öğrenciler kitaplarını, Sezen Aksu Parkı’nda hasırlara yatarak, ağaçlar ve çimenlerin arasında okudu.

Beylikdüzü Belediyesi Kültür Merkezi karşısında bulunan Sezen Aksu Parkı’nda kitapseverler ve okuma alışkanlığı kazandırmak için “1.Kitap Şenliği” düzenlendi. İlçede öğrenim gören yüzlerce anaokulu, ilkokul, ortaokul ve lise öğrencileri, kitaplarını yeşillikler içinde, temiz havada ve rahat bir ortamda okumanın keyfini yaşadılar. Beylikdüzü Belediye Başkanı Yusuf Uzun’un da katıldığı ve öğrencilerle birlikte kitap okuduğu etkinlikte küçüklere masal okundu, ilkokul öğrencileri kitap ayrıştırması yaptı. Lise öğrencileri de okudukları kitapların kritiklerini birbirleri arasında sohbet ederek gerçekleştirdiler. Beylikdüzü Belediye başkan yardımcıları, muhtarlar ve birim müdürleri de bu etkinlikte çocuklarla birlikte kitap okumanın ayrıcalığını yaşadılar.

Yeşilliğin İçinde Kitap Okudular
Yanında sandalye, şezlong getiren ve çimlerin üzerine serilen hasırlarda kitaplarını okuyan öğrenciler etkinlikten oldukça mutlu olduklarını, açık havada rahat bir ortamda kitap okumanın çok zevkli olduğunu ifade ettiler. Çocukları ile birlikte etkinliğe katılan veliler de çocuklarının televizyon ve bilgisayar ortamında uzaklaşarak, kitap okumalarından dolayı sevinç duyduklarını söylediler.

“Çocuklarımızı Kitaplarla Buluşturmaya Devam Edeceğiz…”
Beylikdüzü Belediye Başkanı Yusuf Uzun, kitaplarını kaparak parka gelen ve okuyan öğrencileri tebrik etti. Kitap okumanın önemine değinen ve yeni neslin bu kültürden uzaklaştığını ifade eden Beylikdüzü Belediye Başkanı Yusuf Uzun, “Çocuklarımız popüler kültürün etkisi altında televizyon ve bilgisayar başında vakitlerini geçiriyorlar. Bunu bizler, aileler ve öğretmenler olarak, en azami süreye indirmek durumundayız. Çocuklarımızı kitaplarla buluşturmalı, onları yararlı bilgiler sunun bu kaynaklara alıştırmalıyız. Çocukları kitaplarla buluşturmaya devam edeceğiz. Tertemiz havada yemyeşil ortamda hep birlikte Beylikdüzü kitap okuyor diyerek mesajımızı herkese ileteceğiz” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.