Silivri Fatih Koleji Slovenya’da

Silivri Fatih Koleji Slovenya’da
Silivri Fatih Koleji İngilizce zümresi olarak, Comenius Avrupa Birliği Okul Ortaklıkları projesi kapsamında, Slovenya'da katılımcı diğer okullarla tanışma toplantısına katıldık.
İspanya, Finlandiya, Polonya, Almanya, İrlanda, Romanya ve Yunanistan’dan ülkelerini temsilen gelen okulların katılımı ile ilk toplantımızı Slovenya'nın Kamnik şehrinde gerçekleştirdik. Sıcak bir tanışmanın ardından gerçekleştirilen bu ilk buluşmamızda İngilizce zümresi olarak ülkemizi ve okulumuzu en güzel şekilde temsil ettik ve tanıttık. Kurmuş olduğumuz standımızda ülkemizin kültüründen örnekler sunarken aynı zamanda eğitim sistemimiz ile ilgili bilgilendirme de yaptık. Katılımcı ülkelere verdiğimiz, ülkemizden esintiler sunan hediyelerimiz büyük bir memnuniyet ve beğeniyle karşılandı. 

Renkli diyaloglara sahne olan toplantılarımızda iki sene sürecek “We discover Europe. Colourful diversity in powerful unity. Yesterday, today and tomorrow” isimli projemizin içeriği ve geleceği hakkında konuştuk. Katılımcı ülkelerin öğrencileri tarafından hazırlanan logolar içerisinde projemizi en iyi yansıtan logonun seçimi yapıldı. Farklı kültürlerden gelen ve eğitimde farklı sistemleri kullanan okullar ve öğretmenleri ile deneyim ve fikir paylaşımında bulunmanın mutluluğunu yaşadık. Program esnasında Slovenya’nın tarihi ve turistik yerlerine yapılan geziler katılımcı ülkeler arasında yakınlaşmaya ve kaynaşmaya vesile oldu. 

Slovenya'dan güzel, renkli ve faydalı bir birlikteliği paylaşmış olmanın heyecanıyla ayrılırken şimdiden Ocak ayında İspanya’nın Barcelona şehrinde gerçekleşecek olan ikinci buluşma için hazırlıklarımızı yapmaya başladık.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.