Silivri'yi halkla birlikte yönetiyoruz....

Silivri'yi halkla birlikte yönetiyoruz....
Yönetimin halk ile bir arada ve iş birliği içerisinde gerçekleştiğine vurgu yapan Işıklar'ın halk toplatısına Değirmenköy'de katılım yoğun oldu. Işıklar, "Değirmenköy'ün çehresini değiştirecek projelerimiz var ve bu önemli projeler ile ilgili de kararları
Silivri Belediyesi halk toplantılarını sürdürüyor. Belediye Başkanı Özcan Işıklar ve ekibi önceki akşam Değirmenköy mahallesinde vatandaşlarla bir araya geldi. Değirmenköy mahallesine yapılan hizmetler hakkında mahalle sakinlerini bilgilendiren Işıklar vatandaşlarında sorunlarını dinledi. Toplantıda konuşan İl Genel Meclis Üyesi Gürcan Albayrak'ın bir vatandaşla yaşadığı polemikte seviyesiz ifadeler kullanması ise vatandaşların tepkisine yol açtı.
 
Yönetimin halk ile bir arada ve iş birliği içerisinde gerçekleştiğine vurgu yapan Işıklar'ın halk toplatısına Değirmenköy'de katılım yoğun oldu. Işıklar, "Değirmenköy'ün çehresini değiştirecek projelerimiz var ve bu önemli projeler ile ilgili de kararları sizlerle birlikte almak istiyoruz" dedi.
1.5 milyon yatırım yaptık
Işıklar konuşmasında "Bu yıl beldelerimize yaklaşık 15 Milyon TL civarında yatırım yaparak mahallelerimizin temel ve yüzünü düzelteceğiz. Onları Silivri’nin merkezi gibi yapacağız. Yan yollarını yenileyeceğiz. Amacımız buraya da insanlar gelsin, alışveriş olsun, çiftçi malını satabilsin. Biz birbirimize yetemez duruma geldik. Burada üreteceğiz, sonra ya insan getireceğiz ya malı alıp başka yerde satacağız. Bunun başka yolu yok. Belediyeciliği artık insanı insan yapan, ekonomisi, kültürü, sanatı, sağlığı, tarım, deniz ve balıkçısıyla beraber düşüneceğiz. Bu anlayışı kurmanın yolu, hayata geçirdiğimiz projelerden geçiyordu. Örneklerini yaptık. Durumdan vazife çıkaran arkadaşlar bu hizmetleri vermeye başladı." dedi.
"Değirmenköy için hep daha iyisini istedik"
"Buraya daha iyisini yapma amaç ve isteğinden asla geri adım atmadık. Değirmenköy’ün bu günkü halinden onu çok daha ileriye taşıyacak, düzenleyecek, hak ve hukukunu koruyarak fırsatları insanımıza yarayacak en iyi planı yapacağız. 1/5 binlik planlar bizim dışımızda yapılıyor ama 1/binlik planları öneri ve şikâyetlerinizi alarak, son güne kadar itirazlara açık tutarak, bilgilendirerek açık ve saydam bir şekilde yapacağız. Biliyoruz ki tapu ve mülkiyet hakkı en kutsal haktır. Bu hakkı kapalı kapılar arkasında kullanamazsınız. Mülkiyet ve tapu sizin ama üstünde tasarruf hakkı kamunun, kamu da bu hakkını açık ve saydam bir şekilde kullanacak. Biz de öyle yapacağız.”
Solak hizmetler hakkında bilgi verdi
Toplantıda söz alan Silivri Belediyesi Fen İşleri Müdürü Hasan Solak da Değirmenköy'e yapılan hizmetleri anlattı. Hizmetler ile ilgili vatandaşlara bilgi veren Solak konuşmasında yol iyileştirme, yeni yol, Atatürk Caddesi ve özellikle merkeze ızgara montajı, yağmur suyu giderlerinin temizlenme, tamir ve bakım, Fevzipaşa Mahallesi İlköğretim Okulu’nun çevre düzenlemesi, okulun basket sahasına bakım, dolgu yapımı, çocuk oyun gruplarına bakım, parklarına düzenleme, açık alanlara spor aletleri yerleştirme, çöp kovası ilavesi, mahalle giriş düzenlemesi, iki adet yolcu durağı konulmuş, sağlık ocağının bakım ve tamiratı, festival alanının düzenlenmesi gibi hizmetlerin gerçekleştirildiğini açıkladı.
Bu bir geçiş dönemi
Şu anki dönemin geçiş dönemi olduğunu söyleyen Başkan Özcan Işıklar; “İstanbul’da 1/100 binlik plan, Türkiye’nin kuruluşundan beri ilk defa yapılıyor. Buraların ne olduğunu biz ancak bu plan yapılınca anlayabildik. Çevre düzeni planları zaman zaman Bakanlıkça yapılıyordu ama bu çok özel bir durum. Ruhsat veya yerinizle ilgili bir tasarrufta bulunacaksanız imar hakları düzenlemesini beklemenizi öneriyoruz.”
Toplantıda soru ve cevap bölümüne geçildi. Çanta Mahallesi’nde olduğu gibi Değirmenköy vatandaşlarından da okul servis talepleri iletildi. Başkan Işıklar, Belediyenin böyle bir hizmet veremediğini açıkladı.
Vatandaş Zabıta'dan şikayetçi
Bölgede çiftçilikle uğraşan vatandaşlar ise Zabıta'dan şikayetçi oldu. Sürekli olarak Zabıta'nın ikazlarına maruz kaldığını ifade eden çiftçiler, "Mümün Tuğlu ve Osman Topaç’ın Belediye Başkanlığı döneminde bir tane bile zabıta tezgahımıza gelmiyordu. Aksine esnafa destek olmak için kolaylık sağlıyorlardı. Ama sizin göreve geldiğiniz günden itibaren zabıta tarafından sürekli uyarılıyoruz" diyerek tepki gösterdi. Vatandaşların tepkisi üzerine söz alan Işıklar, işlerinin yoğunluğundan dolayı görüşemediklerini, fakat bunun için de mahalleye geldiğini açıkladı. Konuyu bildiğini güvenliği korumak ve düzensizliği, görüntü kirliliğini kaldırmak adına kurallara uyulması gerektiğini açıkladı. Çiftçi ise geçmiş dönem Belediye Başkanları Mümin Tuğlu ve Osman Topaç’ın da kurarlarla uyduğunu söylemesi üzerine, Işıklar; “Eskiden öyleydi, öyle mi devam edelim? Bir düzen içine girmesin mi? Merak etme, ışıklandıracaksın, tretuvarını çekeceksin, levhasını koyacaksın, vatandaş da alışverişini yapsın gitsin. Biz eskiden olduğu gibi karman çorman değil, daha düzgün yapacağız ama zarar veya eziyet olsun diye değil üretici daha çok iş yapsın diye” şeklinde cevap verdi.
"Nereye ne hizmet ettin görelim!"
Halk toplantısında söz alan vatandaşlardan biri Başkan Işıklar'ı eleştirdi. "Hangi parkları yolları yapmışsın gel bir gezelim görelim. Yaptığınız hizmetleri gel birlikte gezelim görelim. Mahallenin girişinde düzenleme yaptın tamam onu gördük. Ama diğer saydığın hizmetleri nereye yaptınız onları da birlikte gezelim de bizde görelim." diyen vatandaşa ise Albayrak'tan yanıt geldi. Albayrak'ın kullandığı ifadeler ise vatandaşların tepkisine yol açtı.
Albayrak'ın büyük gafı!
Mikrofondan vatandaşa yanıt veren İl Genel Meclis Üyesi Gürcan Albayrak, "Sayın Başkan bunlar bu akşam baba oğul karar vermişler biri saat 8.30’dan buyana konuşçak. Az önce biri geldi yarım saat konuştu gitti. Şimdi sıra Salih amcaya geldi. Şimdi nöbetleşe konuşacaklar. Ama burada böyle bir şey olmaz ama. Ben Salih amcamın yazın çektiği sıkıntıyı biliyorum. Ama Salih amca 7 sefer arıyor Silivri’den görevli geliyor Salih amcayı bulamıyor. Salih amca evinde. Salih amcanın oraya traktör arabası geliyor Salih Amca diyor ki bu İ... nerden geldi buraya. Salih amca E-5’e hakim olmak istiyor. Yok öyle bir şey Salih amca." dedi. Albayrak’ın sözlerine Değirmenköylü vatandaşlar kınadığını belirtti.
 
Fen İşleri Müdürü Hasan Solak, Değirmenköy’de yapılan ve yapılması düşünülen çalışmaları şöyle açıkladı:
 
PARKE TAŞ İŞLERİ
Parke Taşı tamiratı yapılması =    2.308,00 m²
Bordür İşleri                      =         48,00 mt.
Bordür Boyanması            =    1.506,00 mt.
Oluk Döşenmesi                      =         27,60 mt. 
 
YOL İYİLEŞTİRMELERİ
Greyder İle Yol İyileştirmeleri=        180.942,00 m²
Tuvenan Malzeme İle             =         23.697,00 m²
Stabilize Malzeme İle             =         72.815,00 m²
Asfalt Kırığı İle          =              875,00 m²
Yeni Yol Açılması      =           1.760,00 m²
Balast Malzeme İle     =            1.200,00m²
 
YAĞMUR SUYU (PVC BORU, MBB ve IZGARA ) DÖŞENMESİ
Değirmenköy Sulama Göleti Kanal lTemizliği,Kadife sk.Filiz sk.Gölet cd. Yıldırım sk. Ve Semerci Kaynağı Kadastral Tarla Yollarındaki Yağmur suyu geçişlerinde büz döşenmesi işleri ve Volta deresi
 Büz Döşeme İşleri                               =            210,00 mt.
Izgara Tamiri ve Yeni Izgara yapımı   =                  46 ad.
 
YAPILAN DERE, KANAL VE TEMİZLİK VE DOLGU ÇALIŞMALARI
Yağmur Suyu Kanal ve
 Menfez ve Çevre Temizlikleri                   =     3.444,00 m²
Tahtaköprü mevkiine kavak
sulama amacıyla kanal açılmıştı              =    12.000,00 m
Gölet kanalına dolgu yapılmıştır.             =      1.000,00 m³
 
ASFALTLAMA İŞLERİ    
Asfalt Sandık Yama                 =           2.315,00 m²
 
DEĞİRMENKÖY MAHALLESİNDE YAPILAN MUHTELİF İŞLERİN ANA BAŞLIKLARI
*Fevzipaşa Mahallesi İ.Ö.Okuluna kantin konulması ve çevre düzenlemesi yapılmıştır. Okulun basket sahası konturları çizilmiştir.
*Değirmenköy Lisesinin Çatısı Onarılmıştır. (150 m²)
 *Aşırı yağmurlardan dolayı Heyelan Bölgesinde 900 kamyon dolgu malzemesi kullanılarak dolgu yapılmıştır.
*İsmetpaşa Mah. Pamuktepe ve Turgut Reis Sokaklarda Atıl durumdaki 2 adet WC nin yıkımı gerçekleştirilmiştir
*Park ve bahçe hizmetleri
*Değirmenköy girişi düzenlemesi
*Değirmenköy sağlık ocağı ve muhtarlık girişleri
*Festival alanının düzenlenmesi
 
2011 YILINDA HAYATA GEÇİRİLMESİ DÜŞÜNÜLEN PROJELER
*Meydan düzenlemesi
*Kapalı Pazar Yeri Projesi
 
Haber: Fatma Sarıbıyık
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.