Sınav başı 1 TL, istersen verme!

Sınav başı 1 TL, istersen verme!
Emek Gençliğinin Esenyurtta öğrenim gören liselilerle yaptığı mini konferanslar ilginç sonuçlar ortaya çıkardı: Sınava giren öğrencilerden sınav başı 1 TL toplanıyor, ücret vermek istemeyenler sınavdan bırakılmakla tehdit ediliyor.

“İş ve Eğitim hakkı, Barış ve Özgürlük için Birleşiyoruz” başlığıyla gerçekleştirilecek olan 6. Genel Konferans çalışmaların sürdüren Esenyurt Emek Gençliği, ilçedeki çeşitli liselerde öğrenim gören öğrencilerle mini konferanslar yaptı. Öğrencilerin okullarda karşılaştıkları sorunların masaya yatırıldığı ve çözüm önerilerinin tartışıldığı konferanslardan ilginç detaylar ortaya çıktı.

Öğrenciler girecekleri her sınav için 1 TL istendiğini, bu ücreti vermek istemeyenlerin de sınavdan bırakılmakla tehdit edildiğini söylediler.

Kantinlerin pahalı olmasından şikayet eden öğrenciler, tuvaletlerde sigara içilmesinin önüne geçmek için okul idarecilerinin tuvalet kapılarını kilitlediğini ve bu durumdan mağdur olduklarını belirttiler. Ayrıca okul tuvaletlerinin kamera sistemiyle izlendiğini ve okul bahçesinin ise kapatılan tel örgülerle bir kışlayı anımsattığını söyleyen öğrenciler, servise verecek parası olmayanların soğuk kış günlerinde okula yürüyerek gidip geldiklerini dile getirdiler. 

İMZA KAMPANYASI BAŞLATACAKLAR

Esenkent Halil Akkanat Lisesi’ndeki öğrencilerle yapılan birim konferansında, kantin fiyatlarının yüksek olmasından dert yanan öğrenciler, fiyatların düşürülmesi için imza kampanyası başlatacaklarını dile getirdiler. Daha önce okul idaresiyle görüştüklerini ancak idarenin adım atmadığı söyleyen öğrenciler gerekirse kantin boykotuna gidebileceklerini de söylediler.
 

SINAVLAR HAYATIMIZI CEHENNEME ÇEVİRDİ

Lise son sınıf öğrencileri ise hayatlarının okul, dershane, ev üçgeninde geçtiğinden, sosyal hayatlarının olmadığından yakındılar: “Dershanede yapılan sınavlara bir de okulda yapılan sınıf geçme sınavları eklenince hayatımız cehenneme dönüyor.” 

SINAV BAŞI 1 TL, İSTERSEN VERME!

Fatih Sultan Mehmet Lisesi öğrencileriyle gerçekleştirilen konferans ise “Parasız eğitim hakkı gaspının” yeni bir boyutunu ortaya çıkardı. Öğrencilerin verdiği bilgiye göre okulda sınav başı 1 TL toplanıyor, bu ücreti vermek istemeyenler ise sınavdan bırakılma tehdidiyle karşılaşıyor. Okul idaresine konuyla ilgili şikayetlerini belirten öğrencilere okul idaresinin, “MEB'den yazılı açıklama geldi, bu yasal bir uygulamadır” cevabını verdiği öğrenildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.