Sınıfa bateri soktular okulu sevdirdiler

Sınıfa bateri soktular okulu sevdirdiler
Müzik öğretmeni ve okul müdürünün projesi eğitimi eğlenceli hale getirdi

Büyükçekmece Ömer Gültekin Yavuz Selim İlköğretim Okulu'nun 'Müzik her yerde'' projesi ses getirdi. Öğrenciler artık teneffüslerde, boş derslerinde okulun temin ettiği bateri, elektro gitar ve sazlar eşliğinde müzik yapıyor

 Ömer Gültekin Yavuz Selim İlköğretim Okulu, okulda müzik denince akla gelen yegane müzik aleti "flüt"ün pabucunu dama attı. Tabuları yıkan okul yönetimi sınıflara saz, gitar, elektro gitar, darbuka, hatta bateri sokarak öğrencilere eğitimi sevdirdi. Okulda teneffüsler, boş dersler, öğle araları artık daha eğlenceli geçiyor.

İYİ ÖRNEK BAYRAĞI ALMIŞTI

Sene başı ve sene sonu seminer çalışmalarını  çevre gezileri ile eğlenceli hale dönüştüren ve bu çalışmalarına "İyi Örnek Bayrağı" verilen Ömer Gültekin Yavuz Selim İlkokulu Müdürü Saffet Karayama ve müzik Öğretmeni Aytaç İnan, el ele vererek "Müzik her yerde" projesini başlattılar. İkili, proje ile eğitimi hayatın içine sokmayı hedefliyor. Müdür Saffet Karayama projenin gelişimini şöyle anlatıyor: "Önce okula bir müzik sınıfı kazandırdık. Bu müzik sınıfının tüm malzemelerini müzik öğretmeni ve ben, aile birliği başkanı ile beraber araştırıp seçtik. Paydos saatlerinde velilerle beraber okul öğrencileri açık alanda müziklerini icra ediyorlar. Bu okulda müzik bazen bahçede, bazen parkta, uygun buldukları her yerde…"

Haber: Mehmet Ali Çatal

Fotoğraflar: Ümit Keskin

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum