Unilever ve TEGV ile 225 bin çocuğa hijyen dersleri verecek

Unilever ve TEGV ile 225 bin çocuğa hijyen dersleri verecek
Unilever Türkiye, çocuklara daha hijyenik bir yaşam ve sağlıklı bir gelecek yaratmak amacıyla Domestos ve Lifebuoy markaları sponsorluğunda Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV) işbirliği ile ‘Eğlen Öğren Hijyen’ projesini hayata geçiriyor.

3 yıl sürecek olan proje kapsamında, 225 bin öğrenciye ulaşılması hedefleniyor. 3 yıl boyunca Türkiye’yi karış karış dolaşacaklarını söyleyen Unilever Türkiye Ev ve Kişisel Bakım Pazarlamadan Sorumlu Başkan Yardımcısı ve Yönetim Kurulu Üyesi Zeynep Yalım Uzun, “Unilever’in global olarak aldığı karar doğrultusunda 2020 yılına kadar çevreye olan ayak izimizi yarı yarıya kesmek istiyoruz. 3 yıl boyunca bir çok ilde öğrencilere hijyen bilinci aşılamayı amaçlıyoruz. TEGV ile iş birliği kapsamında proje giderlerinin tamamını üstlendik” dedi.

4 bin gönüllü çalışacak

Proje kapsamında neler yapılacağı hakkında bilgi veren TEGV Genel Müdürü Nurdan Şahin, “19 gezici birimimiz olacak. 4 bin gönüllü ateş böceğimiz bunun için çalışacak. 35 ilde 67 eğitim noktamızla projeye destek olacağız. İstanbul pilot bölge olacak ancak zamanla diğer illerede yayılacağız” diye konuştu.

Babaları eğitemedik

Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı olarak bugüne kadar 1.5 milyon çocuğa dokunduklarını dile getiren TEGV Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Solakoğlu, “Hijyen konusunda babaları eğitemedik. Çocuklarla çözüp, ailelere de bu bilinci aşılayacağız. 225 bin öğrenci demek aileleriyle birlikte 1 milyona yakın bir rakama ulaşmamız demek. Bu programın dünyaya örnek olacağını düşünüyorum” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.