YİBO ARDAHAN’DA SEMİNER VERDİ

YİBO ARDAHAN’DA SEMİNER VERDİ
Ardahan Eğitim ve Kültür Derneği ( YİBO )Başkanı Celil ÜNLÜ Ardahan da Türkiye’nin Yedi büyük üniversite profesörü ile birlikte sürdürdüğü Öğretmen – Öğrenci ve Aile seminerleri hakkında gazetemize açıklama yaptı.
Ünlü; “Okulların başlaması ile birlikte üç aydır üzerinde çalışmış oluğumuz ve Ardahan Milli Eğitim Müdürlüğü ile ortak yürüttüğümüz bir projeye daha imza attık ve bu projemizi bugün itibari ile bitirmiş bulunmaktayız.

PROJEMİZİN DETAYLARI;

ODTÜ – Boğaziçi Üniversitesi – Ankara Üniversitesi – Başkent Üniversitesi - Mersin Ege Üniversitesi ve Ardahan Üniversitesinden toplamda 7 Profesör ile bu okullarda okuyan 40 gönüllü son sınıf öğrencisi ile Ardahan’da bir haftalık bir program yaptık. Yeni dernek yönetimimiz ile birlikte toplam 70 kişilik bir ekiple bölgemizde aşağıdaki faaliyetleri gerçekleştirdik.
Projemiz; 2 Yardım Tırı,2 ODTÜ Bilim Otobüsü,6 Profesör,40 Gönüllü Öğrenci,Ardahan Eğitim ve Kültür Derneği  ( YİBO ) yönetimi ve Ardahan Milli Eğitim Müdürlüğü çalışanları ile gerçekleştirdik.

Belirtmiş olduğumuz 6 profesörümüz Derneğimizin ve Milli Eğitim Müdürlüğümüzün kontrolünde Ardahan Kız Meslek Lisesi Merkezinde Ardahan’da bulunan tüm ortaokul hocalarımıza 4 gün boyunca çeşitli konularda seminerler verdik. 

Aynı şekilde 6 profesörümüz Ardahan Halk Eğitim Merkezinde tüm lise hocalarımıza öğretmen olmanın sorumlulukları – Etiklik – İletişim- yeni eğitim sistemi üzerinde 4 gün boyunca seminerler verdi.

Ardahan Merkezde bulunan tüm ortaokul öğrencilerimize 3 gün boyunca seminerler ve çeşitli deneyler gösterilmiş,Ardahan da 20 köyümüze Ailelere – Öğrencilere ve Öğretmenlere çeşitli seminerler ve okullarda deneyler sunulmuştur.20 Köyümüzden her birine iki bilgisayar, kütüphane, oyuncak odası, öğrenci kıyafeti ve öğrenci kırtasiyesi bırakılmıştır.
Aynı zamanda Ardahan’ın birçok köyüne de öğrenci kıyafet ve bir yıllık kırtasiye malzemesi desteği de verilmiştir.

PROJEMİZ AMACINA ULAŞTI

Bu projelerimiz özellikle başta ailelerimiz, Öğretmenlerimiz ve Öğrencilerimize iletişim kurularak amacına ulaşmıştır.
Bizler bu çalışmalar ve seminerlerle ilk defa bölgede yapılmayan bir ilki daha başardığımız gibi öğrenci, öğretmen ve aileleri bir araya getirdik. 
Buradan tüm değerli hocalarımıza ve tüm Ardahan Milli Eğitim Müdürlüğüne sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz.
Haber/ Gül Güyük


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.