Yıldız Teknik'te polise protesto

Yıldız Teknik'te polise protesto
Yıldız Teknik Üniversitesi'nde, dün karşıt görüşlü iki grup arasında çıkan olayları bastırmak için üniversiteye çağrılan çevikkuvet polislerinin öğrencilere gaz bombalarıyla müdahale etmesi bugün 'Emek, Demokrasi ve Özgürlük' Bloğu tarafından basın açıkla

Yıldız Teknik Üniversitesi'nde, üzerinde 'Polis defol, üniversiteler bizimdir' yazılı pankart ile yürüyen topluluk, 'yaşasın halkların kardeşliği', 'Biji bratiya gelan' şeklinde slogan attı. Kampus kapısı önünde bekleyen habercilere atılan gaz bombası kapsüllerini gösteren öğrenciler, bir de basın açıklaması yaptı. Açıklamayı okuyan Pelin Işık, “Üniversitemizde dün bağımsız fikir kulübünün yapmaya çalıştığı etkinliği protesto etmek isteyen üniversitelilere, faşist-polis işbirliği ile saldırılmış, binaların içi de dahil olmak üzere, onlarca gaz bombası atılmıştır. Üniversiteliler olarak üniversitenin tüm bileşenleriyle birlikte demokratik, bilimsel, anadilde eğitimi savunmaya devam edeceğiz. Üniversiteleri faşist, ırkçı, şovenist örgütlenmelere bırakmayacağız. Halkların kardeşliğini savunmaya devam edeceğiz" dedi.

"BİZ BUNLARIN BASKISINI, AMACINI BİLİYORUZ"
Basın açıklamasının ardından Emek, Demokrasi ve Özgürlük Bloğu adına söz alan ve kendini Bülent hoca olarak tanıtan bir akademisyen ise şu açıklamalarda bulundu: “Dün burada biz ikinci bölge adayımız Sırrı Süreyya Önder için saat 13.00 de bir söyleşi düzenleyecektik. Ama bu provakasyon çalışmasını duyduktan sonra, bunu iptal ettik. İptal ettiğimiz halde, rektörlük ve polis, bu iptali göz önüne almadı. Burada dışarıdan gelen buranın öğrencisi olmayan gruplarla bir etkinlik yapmak istediler. Burada ortam gerildi. Öğrencilerimiz bir tane afiş, broşür asamazken, dışarıdan gelen Yıldız Yeknik Üniversitesi öğrencisi olmayan kişiler, burada etkinlik yapıyorlar. Biz bunların baskısını, amacını biliyoruz. Türkiye'deki özgürlük ve demokrasi mücadelesinin uzun yıllardır baskı altına alınmak istendiğini, 12 Eylüllerle, insanların özgürlük ve demokrasi mücadelesinden, her an vazgeçirilmek istendiğini, baskılarla, zorbalıkla, katliamlarla özgürlük ve demokrasi mücadelesinden geri adım atılması gerektiğini söylüyorlar. Ama biz yılmayacağız, demokratlar, devrimciler, sosyalistler, Kürtler, Aleviler, bu ülkenin gerçek sahibi emekçiler, ezilenler, yoksullar, bu ülkede demokrasi mücadelesi, halk iktidarına gelene kadar bu özgürlük mücadelesini sürdüreceğiz. Bedeli ne olursa olsun baskılar bizi yıldıramaz"

Öğrenciler açıklamaların ardından üniversiteye geri döndüler.


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.