Küresel ekonominin kalbi İstanbul’da atacak

Küresel ekonominin kalbi İstanbul’da atacak
EBES, 478 akademisyen, uzman ve bürokratı İstanbul’da bir araya getiriyor.
Her yıl ekonomi ve finans dünyasının önde gelen temsilcilerini İstanbul’da buluşturan uluslararası bilimsel - akademik kuruluş EBES (Eurasia Business and Economics Society - Avrasya İşletme ve Ekonomi Birliği), 16’ncı konferansını 27-29 Mayıs 2015 tarihlerinde düzenliyor.

56 ülkeden, aralarında dünya çapında ün yapmış ekonomi profesörlerinin de bulunduğu 478 akademisyen, uzman, bürokrat ve bankacı 3 gün boyunca 273 bilimsel çalışmayı sunup tartışacak. Bahçeşehir Üniversitesi’nin ev sahipliği yaptığı konferans, İstanbul Ekonomik Araştırmalar Derneği’nin (İEAD) işbirliği ve Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın (TCMB) desteğiyle yapılıyor.

YURT DIŞINDAN YOĞUN İLGİ


Akademisyenlerin yanı sıra, bazı ülkelerin merkez bankaları ile çeşitli uluslararası kuruluşlardan uzman ve bürokratların da yoğun ilgi gösterdiği konferansta teorik konuların yanında küresel ekonominin gündemindeki konular da tartışılacak. EBES'in kurucularından Prof. Dr. Mehmet Hüseyin Bilgin, EBES’in her yıl biri İstanbul’da, ikisi de yurtdışında olmak üzere üç uluslararası konferans düzenlediğini söyledi. Bilgin, “Yoğun uluslararası ilgi, EBES konferanslarının gerçek bir uluslararası akademik platform haline geldiğini gösteriyor” dedi. Yurtdışından katılım oranının yüksek olduğuna dikkat çeken Prof. Dr. Bilgin, “Bu konferansta, yurtdışından katılım oranı yüzde 85’in üzerinde. Dolayısıyla EBES Konferansları, Türkiye’nin bilimsel alanda tanıtımına büyük katkı sağlıyor” şeklinde konuştu.

KÜRESEL FİNANSIN DUAYENLERİ İSTANBUL'DA OLACAK

Bu yılki konferansa ekonomi ve finans çevrelerinden önemli isimler katılıyor. Konferansın açılış konuşmasını EBES Başkanı ve dünyaca ünlü finans profesörü Jonathan Batten yapacak. Davetli konuşmacılar arasında ise Arch Woodside, Peter Szilagyi ve Douglas Cumming gibi ünlü akademisyenler var. Konferansın katılımcıları arasında IMF, Asya Kalkınma Bankası, Amerikan Merkez Bankası (FED) ile Letonya Merkez Bankası’nın yetkilileri de var.

ULUSLARARASI İŞBİRLİKLERİ


Çoğunluğu yurtdışında bulunan Türk akademisyenler tarafından 2008 yılında kurulan EBES, Türkiye’de benzeri olmayan tamamen uluslararası bilimsel-akademik bir kuruluş olarak tanımlanıyor. Prof. Dr. Mehmet Hüseyin Bilgin, Dr. Hakan Danış ve Yrd. Doç. Ender Demir’in kuruluşuna öncülük ettiği EBES’in diğer yöneticileri yabancı. Yönetim ve danışma kurulunda 17 farklı ülkeden kendi alanlarında ünlü 25 isim bulunuyor.

76 ülkeden 1394 üyesi olan EBES, uluslararası işbirliklerine de çok önem veriyor. EBES; Singapur, Birleşik Arap Birlikleri, Rusya, Tayland, İtalya, Portekiz, Türkiye, Polonya, Macaristan, Hırvatistan, Sırbistan, Moldova ve Arnavutluk gibi ülkelerdeki bazı üniversiteler ve araştırma kuruluşları ile işbirliği anlaşmaları imzalamış durumda.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.