Machu Picchu Peru'da bulunan Machu Picchu, 2007 tarihinde Dünyanın Yeni Yedi Harikası'ndan biri olarak seçilmiştir. Bugüne kadar çok iyi korunarak gelmiş olan bir İnka antik şehridir.
Iguazu Şelalesi İki farklı nehrin (Irai ve Atuba) Curitiba şehri yakınlarında birleşmesinden oluşur. Brezilya ile Arjantin arasında sınır oluşturmaktadır. 1984 yılında UNESCO tarafından
Tac Mahal Dünyanın yedi harikasından biri olan Tac Mahal, Babür İmparatorluğunun 6. hükümdarı olan Şah Cihan tarafından imparatorluğun başkenti olan Hindistan'ın Agra şehrinde yaptırılmıştır.
Büyük Gize Sfenksi Büyük Gize Sfenksi, Mısır'ın başkenti Kahire'de, Gize piramitleri bölgesinde yer alan bir sfenks heykelidir. Dünyadaki en büyük tek-taş heykeli olup 73.5 metre uzunluğunda, 6 metre genişliğinde ve 20 metre yüksekliğindedir.
Colorado Kanyonu Dünyanın en büyük kanyonlarından biridir.
Serengeti Milli Parkı Serengeti Millî Parkı, 14,763 km²'lik bir savan alanını kapsar. Bu bölgeye insanlar zebra ve gnuların göç yolları üzerinde yer alır. 1 milyondan fazla gnu her yıl parkın kuzeyi ve güneyi arasında gidip gelir.
Petra Antik Şehri Ürdün'ün Lut Gölü ile Akabe Körfezi arasındaki toprakları üzerinde yer alan antik kenttir. 6 Aralık 1985 tarihinde UNESCO tarafından Dünya Kültürel Mirası listesine dahil edilmiştir. Peru'da yer alan Machu Picchu ile kardeş şehirdir.
Çin Seddi Türk boylarının saldırısından korunmak ve kaçışları önlemek için inşa edilmiş dünyanın en büyük savunma duvarıdır.
Victoria Şelaleleri Victoria Şelaleleri veya Mosi-oa-Tunya dünyanın en görkemli şelalelerindendir. Zambiya ve Zimbabve sınırları arasında, bulunur. Şelaleler yaklaşık olarak 1,7 km genişliğinde ve 128 m yüksekliğindedirler. Aynı zamanda UNESCO Dünya Mirası Alanı olup Dünyanın yedi harikasından biridir.
Mercan Kayalıkları Avusturalya'da bulunan mercan kayalıkları dünyanın en büyük mercan kayalıkları olma özelliğini taşır. İklim değişikliğinden dolayı yok olma tehlikesiyle karşı karşıyadır.
Angkor Vat Tapınağı Kamboçya'nın Siem Reap kentinde yer alan, Kral II. Suryavarman adına yapılmış bir tapınaktır. Dünya Kültür Mirası Listesi'nde yer alan tapınak 12. yüzyılda inşa edilmiş olmasına karşın günümüze dek oldukça iyi bir korunma altında ulaşabilmiştir.
Amazon Ormanları Amazon Havzası'nın çoğunu kaplayan bir yağmur ormanıdır. Güney Amerika'da yaklaşık beş buçuk milyon kilometrekarelik bir alanı kaplar. Brezilya, Peru, Kolombiya, Venezuela, Ekvador, Bolivya, Guyana, Surinam ve Fransız Guyanası olmak üzere dokuz ülkenin sınırları içerisinde bulunur. Ormanların %60'ı Brezilya, 'ü Peru sınırları içerisindedir. Amazon ormanları dünyada kalan yağmur ormanlarının yarısından fazlasını oluşturur ve dünyanın en büyük ve en fazla türe sahip olan ormanıdır.
Niagara Şelalesi Niagara Şelaleleri Kuzey Amerika'nın doğusunda, ABD ile Kanada sınırı arasında yer alıyor. Niagara Falls-Ontario ve Niagara Falls-New York tarafından doğal koruma altındadır.
Salar De Uyuni Dünya'nın en büyük tuz gölüdür. Bolivya'da bulunan Uyuni, terk edilmiş bir western şehri gibi görünür. Buna uygun olarak, artık kullanılmayan tren yolu hatları bu görüntüyü pekiştirir.
Ebu Simbel Tapınağı Ebu Simbel Güney Mısır'da bulunan antik tapınaktır. Bu tapınak dağın içi oyularak, 20 yılda yapılır. Kapısında 4 dev boy Ramses heykeli vardır.
Halong Körfezi Vietnam'da bulunan Halong Körfezi, dünyanın yedi harikasından biridir.
Bora Bora Adası Bora Bora, Güney Pasifik'teki bir Fransız Denizaşırı toprağı olan Fransız Polinezyası'nda bulunan adadır.
Sahra Çölü Sahra Çölü dünyanın en büyük sıcak çölü olup, Afrika'nın kuzeyinde, kıtanın ortası ile kuzeyini ayıran 9.000.000 km² büyüklüğünde dev bir çöldür. 2,5 milyon yıl yaşındadır. Yüzölçümü büyüklüğü Amerika Birleşik Devletleri'ni kaplayacak kadardır. Atlas Okyanusu kıyılarından Kızıldeniz kıyılarına kadar uzanır.
Preikestolen Uçurumu Norveç'te bulunan uçurum 604 metre yüksekliğindedir. Eşsiz manzarası ile her yıl turist akınına uğramaktadır.