Esenyurt Belediye Başkanı Özer: Ali kıran baş kesen değiliz

Esenyurt Belediye Başkanı Özer: Ali kıran baş kesen değiliz
Damga'ya konuşan Esenyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. Ahmet Özer, Esenyurt'a hizmet eden herkese teşekkür ederek “Biz öyle Ali kıran baş kesen değiliz. Biz halka hizmet için gelmiş, halka saygıyla yaklaşan bir ekibiz" dedi.

Damga'ya konuşan Esenyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. Ahmet Özer, kendilerine 5 ana hedef koyduklarını söyledi. Esenyurt'a hizmet veden herkese teşekkür eden Özer, “Biz öyle Ali kıran baş kesen değiliz. Biz halka hizmet için gelmiş, halka saygıyla yaklaşan, halka hizmetin hakka hizmet olduğunun bilincinde bir ekibiz” dedi. Siyaset kalite katmak istediğini dile getiren Özer, “Farklı bir belediye başkanlığı yapmak istiyorum. Yoksa kimler geldi kimler geçti” ifadelerini kullandı

https://www.gazetedamga.com.tr/manset-haber/esenyurt-belediye-baskani-ozer-ali-kiran-bas-kesen-degiliz-h177622.html

MEHMET MERT - DAMGA ÖZEL / Esenyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. Ahmet Özer, Damga'ya konuştu. 2 ylık görev süresini değerlendiren Özer, yaptığı çalışmalardan söz etti. Geçmiş dönen hakkında eleştirilerini sürdüren Özer, sosyal belediyeciliği öne çıkaracaklarını, Esenyurt'u barış ve kardeşlik şehri yapacaklarını söyledi. İBB ile uyumlu bir çalışma yürüteceklerini dile getiren Özer, bu uyumun Esenyurt'a çok şey kazandıracağını ifade etti. Özer, kendilerine 5 ana hedef koyduklarını belirterek, görev süresi boyunca Esenyurt'un kronikleşmiş sorunlarını çözmek için mücadele edeceklerini belirtti.

Yeşil alanı arttıracağız

31 Mart Yerel Seçimleri'nde en yakın rakibine yaklaşık 50 bin fark atarak Esenyurt Belediye Başkanı seçilen Ahmet Özer, göreve geldikten sonra yapılan çalışmaları anlattı. 40 günde 15 bin ton asfalt döktüklerini ifade eden Özer, “Hedefimiz 100 bin tonu tamamlamaktır. Ayrıca; bir park açılışı yaptık. 14 parkla ilgili de çalışmalarımızı sürdürüyoruz. 14 parkı halkımızın hizmetine sunacağız çünkü Esenyurt'ta en önemli sorunların başında yeşil alan geliyor. Normalde kişi başına düşen yeşil alan 14 metrekare olmalı iken burada 72 santimetre. Biz bunu artıracağız. Hem biz park yapacağız hem de büyük alanları İBB ile birlikte yapacağız” dedi.

Çöp dağları vardı

“Bizim en büyük mottomuz yeşil bir Esenyurt” diyen Özer, “Geldiğimizde çöp dağları vardı. Derhal bu işi ele aldık. Çünkü temizlik ve halk sağlığı öncelikli işimiz. Şükür ki kentimiz şu an temiz. Tam istediğim noktada olmasa bile yavaş yavaş iyiye doğru gidiyoruz. Temizliği yoluna koyduk. Şimdi ulaşımla ilgili de konular var. 40 günde 15 bin ton asfalt döktük. 70 caddeyi daha yapacağız. Ayrıca 40-50 kadar sokak ve caddenin parke taşlarını yeniliyoruz. Bazı noktalarda trafikle ilgili problemler var. Trafik Şube Müdürlüğümüzle ve emniyetle görüştük. Trafiğin akışını rahatlatabilmek için bazı kavşak düzenlemeleri yapmamız lazım. Bunları da yapacağız. Ayrıca bazı alanlarda trafiğe açılacak ve kapatılacak yerler var buralara çalışıyoruz. Bunun dışında temiz, ulaşılabilir ve yeşil Esenyurt mottomuzu 40 günde tamamlamayı başardık” ifadelerini kullandı.

Kavurma ve et dağıtacağız

Esenyurt'ta ciddi bir yoksulluk olduğunu vurgulayan Ahmet Özer, “Hükümetin liberal politikalara önem vermesi, sosyal politikaları azalttı. Ama biz sosyal belediyecilik yapacağız. Bu konuda da mottomuz sosyal belediyeciliğin kalbi Esenyurt. Ne yapıyoruz? Birincisi aşevi açacağız. Günde 15 bin kişiye sıcak yemek vermeyi düşünüyoruz. Kent lokantaları açmayı planlıyoruz. Bayram öncesi insanlarımıza kavurma ve et dağıtacağız. Bunu hem biz yapacağız hem de iş insanlarımızın desteğiyle yapacağız. Bunu her bayram gerçekleştireceğiz. Ayrıca emekli ve yaşlılarımızla ilgili projelerimiz var. Emekliler için lokaller açmayı düşünüyoruz” dedi.

Halka hesap vereceğiz

“Biz hatır bilen insanlarız. Esenyurt'a kim iyi hizmet etmişse herkese teşekkür ediyorum, hepsine şükranlarımı sunuyorum” diyen Prof. Dr. Ahmet Özer, “Biz öyle Ali kıran baş kesen değiliz. Biz halka hizmet için gelmiş, halka saygıyla yaklaşan, görev bilinci yüksek, halka hizmetin hakka hizmet olduğunun bilincinde bir ekibiz. Bu çerçevede de İBB Başkanımız Sayın Ekrem İmamoğlu ile de uyum içerisinde çalışıyoruz. Bunun en büyük faydasını da Esenyurt halkı görecek. Buraya ekstra hizmetler gelecek. Şunu da söyleyeyim 100'üncü günde Esenyurt halkına hesap vereceğim. Ne aldık, ne verdik anlatacağız. Ne kadar paramız vardı, ne kadar gelirimiz var bunları nereye harcadık? Bunları ben Meclis'te de açıkladım. Her zaman bu şekilde şeffaf olacağız. Doğruyu kim yaparsa alkışlayacağız partisine bakmaksızın alkışlayacağız yine kim yanlış yaparsa partisine bakmadan yanlış diyeceğiz. Ben siyasete kalite katmak istiyorum, farklı bir belediye başkanlığı yapmak istiyorum. Yoksa kimler geldi kimler geçti” ifadelerini kullandı.

kutu1.webp

Olumlu şeylere odaklanacağız

Belediye Başkanı Prof. Dr. Ahmet Özer, “5 yılın sonunda nasıl bir Esenyurt bırakacaksınız?” sorusunu cevapladı. Kendilerine 5 hedef koyduklarını dile getiren Özer, “Birincisi; barış ve kardeşlik şehri Esenyurt olacak. Esenyurt'ta 81 ilden, 101 ülkeden göç var ve 101 dil konuşuluyor. Türk, Kürt, Laz, Çerkez, Arap, Sünni ve Alevi herkesin kardeşçe yaşadığı bir şehir olacağız. Ben sosyoloji profesörüyüm bu kentte bu kardeşliği sağlayacağız. Aynı şekilde ben bu şehrin muhafızıyım. O zaman ne yapacağım yeşil, temiz bir Esenyurt'u mümkün kılacağım. O yüzden ikinci mottomuz temiz ve ulaşılabilir, yeşil bir Esenyurt'tur. Bunun için projelerimiz var. İşte demin söyledim, temizlik, çöp ve yolla ilgili yaptıklarımızı. Parkları söyledim, daha söyleyecek binlerce şey var. Üçüncüsü de burası imar açısından sıkıntılar yaşamış bir yer. Hızlı bir kentleşme olmuş. 40 bin konut mağdurumuz var. 2009-2019 arasında Türkiye'nin hiçbir yerinde görülmeyen hızlı bir nüfus artışı var. Nüfus 370 binden 1 milyona kadar çıkmış. Dolayısıyla imarla ilgili sorunlarımız var. İBB ile de görüşüyoruz bu imar sorunlarını adım adım çözeceğiz. Dördüncüsü burası hem çok zenginlerin hem de çok yoksulların yaşadığı bir yer. O yüzden biz sosyal belediyeciliğin kalbi olacağız. Yani ben yol yapıyorum ama akşam evine yemek götüremeyen adamı bu bağlamaz. O yüzden aşevi yapacağız, Kent lokantaları yapacağız. Dezavantajlı insanlarımız var. Hasta çocuklarımız var, engelli çocuklarımız ve vatandaşlarımız var. Onlar bizim insanlarımız. Onlar için sağlıklı bir kenti mümkün kılacağız. Önemli olan yoksula, yardıma ihtiyacı olana derman olmaktır. Evdeki hastalarımıza bakım yapıyoruz. Ayrıca yaşlı ve emeklilerimize yönelik çalışmalarımız var. Yani sosyal belediyecilik benim açımdan olmazsa olmaz. Bu benim felsefemin mihenk taşlarından biri. Yine burada genç bir nüfusumuz var. Ama maalesef bir uyuşturucu belamız var, kadın cinayetleri var, mafyalar var. Maalesef bunlar var ama hepsiyle mücadele edeceğiz. Olumlu şeylere odaklanacağız. Esenyurt'ta 3 bin fabrikamız var. Gençlerimizi iş sahibi yapacağız, 100 bin gencimizi iş sahibi yapma hedefimiz var. Evet burası iş bulma kurumu değil ama devlet yapamıyorsa biz yapacağız. Benimle konuşan 2 kişiden 1'i iş istiyor. Dolayısıyla bunları görmezden gelemeyiz, mücadele etmek zorundayız” açıklamasını yaptı.

kutu2.webp

Hizmet etmek lütuf değildir

İşe alımlar konusunda da açıklamalarda bulunan Özer, “Biz gelmeden son 4 ayda 500 kişi işe alınmış. Son 2 buçuk aylık dilimde 270 kişi işe alınmış. İlginç bir şey daha söyleyeyim; ayın 31'inde kazanmamız kesinleşti, 48 bin oy farkla kazandık ama buna rağmen 1 ve 2 Nisan'da bile işe alımlar devam etmiş. Biz gelince bir irade ortaya koyduk. Burada haksızlık var dedik. Bu işe alınan insanlara da haksızlık. Yani biri 28 Mart'ta işe alınıyorsa demeli ki; '1-2 gün sonra seçim var bu doğru mu?' Ama can havliyle ses çıkarmamış. Biz ya bunun üstüne yatacaktık ya da Esenyurt halkının hakkını koruyacaktık. İkincisini tercih ettik. Biz yine kimsenin ekmeğiyle oynamayacağız dedik ama bu öyle bir şey değil. Biz işini iyi yapan herkesin başımızın üstünde yeri var diyoruz. Ama işe gelmeden, bankamatik memuru olan insanlara da izin vermeyiz. Kimse kusura bakmasın burası yağma Hasan'ın böreği değil. Burası halkın yeridir. Halka hizmet edecek yerdir. Belediye başkanının da görevi hizmettir. Bu hizmette lütuf değildir” dedi.

kutu3-murati-alma.webp

Hukuk birimimiz harekete geçti

Esenyurt'u barış ve kardeşliğin simgesi yapacaklarını dile getiren Özer, “Burada 44 derneğimiz var. Ama herkes kendi çadırında. Bu kentleşmeyi ve Esenyurt kimliğinin oluşmasını engelliyor. O yüzden hepsini bir araya getirip bir barış ve kardeşlik merkezi açacağız” diye konuştu. Alt yapı ve üst yapı hizmetlerini hızlandırdıklarını belirten Özer, “İmarla ilgili sorunlar var. 10 imar adamızın 3'ü iptal durumda. Mahkemelerce yürütme durdurulmuş ve bir çivi çakamıyoruz. Bu hem halka zarar hem de belediyemize zarar. Hukuk birimimizi harekete geçirdik bunları aşmaya çalışıyoruz. Yine alacak, verecek meselesi var. Bunları da çözmeye çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.