Haberdar Gazetesi Gündem Milli yüzücü engellilere rol model oldu

Milli yüzücü engellilere rol model oldu

İki kolu olmayan milli yüzücü ve ressam Akgün, becerilerini ve hayat tecrübesini paylaştığı engelli bireylere örnek oluyor.

İki kolu olmayan milli yüzücü ve ressam Yusuf Akgün, engelli bireylerin hayata tutunmasını ve toplumda yer edinmesini sağlamak için becerilerini ve hayat tecrübelerini paylaşıyor.
Akgün, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Iğdır'da 7 yaşında tırmandığı yüksek gerilim hattında elektrik akımına kapıldığını, bir kolunun dirsekten diğerinin ise omuzdan kesildiğini ve maddi imkansızlıklar nedeniyle çocuk esirgeme yurduna verildiğini söyledi. 

Çocuk esirgeme yurdunda yüzmeyi öğrenen, lise yıllarında ise resim yapmaya başlayan Atılım Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Moda ve Tekstil Tasarımı Bölümü mezunu Akgün, hayallerini tuvale, ağzıyla kontrol ettiği fırçayla aktarırken, kendi gibilere de örnek olmaya çalıştığını ifade etti.

Resimlerini fırçayla ve pastel boya kullanarak yaptığını belirten Akgün, ayrıca kickboks, atletizm ve yüzme ile ilgilendiğini ve bu branşlarda derecelerinin olduğunu söyledi. Sporun çeşitli branşlarında gösterdiği başarıyı "hiperaktif kişiliğinin yansıması" olarak değerlendiren Akgün, kimseye ihtiyaç duymadan her türlü gereksinimini karşılayabildiğini, yaşama umutla baktığını söyledi.

Akgün, konuşmasına şöyle devam etti: 

"Ben engelleri aştım, topluma adapte oldum. Tüm bunları diğer engelli vatandaşlara da yansıtarak, onların da kendilerini toplumun bir parçası gibi hissetmelerini sağlamaya çalışıyorum. Geçen sene daha çok fiziksel engellileri çalıştırıyordum ve yaptığım çalışmalarla ilgili raporlar hazırlıyordum. Ailelerden de rapor hazırlamalarını istedim, böylece sonuçları daha iyi gözlemleme imkanım oldu."

Bir süredir Şafaktepe İlkokulu 3'üncü sınıf öğrencisi, atipik otizm teşhisi konulan 9 yaşındaki Murat Yiğit ile çalıştığını dile getiren Akgün, "Murat çok hızlı öğreniyor. Gördüğünü kopyalama becerisi çok yüksek, yönlendirdiğiniz şekilde çok rahat hareket edebiliyor. Murat'ın ileride aldığı sorumluluğu rahat bir şekilde yerine getirebilecek bir çocuk olacağını düşünüyorum" diye konuştu.

"Yusuf hoca sayesinde yüzme ve resim yapmayı öğreniyor"

Murat Yiğit'in annesi Halime Yiğit ise oğluna 4 yaşında tanı konulduğunu kaydetti.

Oğluna tanı konulduktan sonra ailenin büyük bir çöküş yaşadığını anlatan Halime Yiğit, içinde bulundukları süreci hemen atlatarak oğullarına yardımcı olmaya çalıştıklarını dile getirdi.

Murat Yiğit'in çok uyumlu bir kaynaştırma öğrencisi olduğunu vurgulayan Halime Yiğit, "Okulda Destek Eğitim Odalarından maalesef yararlanamıyoruz. Devletimizin verdiği bu güzel imkanı kullanamıyoruz. Murat'ın okulunda Destek Eğitim Odalarının açılması konusunda çok savaş verdik ama ne yazık ki açamadık. Bu konuda devlet büyüklerimizin desteklerini bekliyoruz" dedi.
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *