Haberdar Gazetesi Gündem Miniklerimiz kimlere emanet!

Miniklerimiz kimlere emanet!

Miniklerimiz kimlere emanet! Bölgemiz de sayıları gün geçtikçe artan anaokulu- kreşlerinin çoğunun ruhsatsız ve denetimsiz oluşu işini hakkıyla yapanları çileden çıkarıyor. Hal böyle olunca ise daha mini minnacık olan evlatlarımızı kimlere emanet ettiği

 
Bölgemiz de sayıları gün geçtikçe artan anaokulu- kreşlerinin çoğunun ruhsatsız ve denetimsiz oluşu işini hakkıyla yapanları çileden çıkarıyor. Hal böyle olunca ise daha mini minnacık olan evlatlarımızı kimlere emanet ettiğimizi fark etmiyoruz…
 
Gün geçmiyor ki her mahalleye yeni bir ana okulu ya da kreş açılsın. Kirala bir villa, anlaş bir öğretmenle ve topla öğrencileri. İş bu kadar basit. Durum böyle olunca ve denetimlerde aksayınca ortaya ciddi sorunlar çıkıyor.
HABERDAR haber merkezine gelen ihbarları değerlendirdiğimizde bölgemizde çok sayıda ruhsatsız ve de denetimsiz ana okulu olduğunu öğrendik.
Kimi bürokratik sorunlar diyor, kimi politik kıyaklar diyor kimi başka bir şey. Ama kesin ve net olan bir şey var o da daha ana okulu seviyesinde bile çocuklarımızı kimlere emanet ettiğimizin denetimi yok. Büyükçekmece’de hangi sokağa baksanız bir ana okulu görmeniz mümkün. Büyükçekmece ilçe milli eğitim müdürlüğüne resmi kayıtlı 30 tane anaokulu ve kreş kayıtlı olurken bu sayının resmi kayıtların altında olduğu iddia ediliyor. Hal böyle olunca da bazı aksaklıklar kaçınılmaz oluyor.
İşin uzmanı eğitimcilerimiz ise çocuk sahibi aileleri uyararak anaokulu ve kreşlerde seçici olmalıyız uyarısında bulunuyorlar.
 
İşte ana olkullarımız hakkında kısa bilgi.
Anaokulları Milli Eğitim Bakanlığı ya da Sosyal Hizmetler Müdürlüğüne bağlı olarak çalışır. Çocuk sahibi aileler öncelikle çocuğunu verdiği anaokulundan çalışma izini ruhsatını görme hakkına sahiptirler. Eğer böyle bir belge göremediyseler kurum müdüründen talep edebilirler.
Gün içerisinde çocuklar ne gibi aktiviteler yapıyorlar öğrenin
Her anaokulunda çocuk odaklı uygulanan bir eğitim programı vardır. Ama siz yine de nasıl bir eğitim programı uygulandığı ile ilgili bilgi isteyin. Çocukların eğitim programları dışında yaptıkları İngilizce, drama, bale - dans, müzik, yoga, jimnastik gibi aktiviteleri de olabilir. Bu aktivitelerin hangi kişiler tarafından verildiğini ve bu kişilerin eğitim durumları hakkında bilgi alabilirsiniz. Ayrıca Çocuğunuzun yaptıkları ile ilgili olarak kısaca o gün neler yaptı, neler yedi ya da olağanüstü bir durum yaşandı mı gibi kısa bir iletişim raporunun olup olmadığını öğrenin. Çünkü bu dönemler çocukların zihinsel, duygusal ve sosyal gelişimleri için en önemli dönemdir. Çocukların tüm gelişim alanlarını destekleyen bir program hazırlanmalı ve bu program çocukların keyifle ve ilgilerini çekebilecek şekilde takip etmelerini sağlayacak bir içerikte hazırlanmalıdır.
v
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *