Haberdar Gazetesi Gündem ‘Paralel İftirasının Altından 600 Milyonluk Tazminat Çıktı

‘Paralel İftirasının Altından 600 Milyonluk Tazminat Çıktı

170 yıl hapis kararı için Konyada suç duyurusunda bulunan Argun, Energazdaki hisselerini devrederken zarara uğradığını ileri sürerek Ankarada da mahkemenin yolunu tuttu.


Nusret Argun'un ‘Paralel bana kumpas kurdu' iftirasıyla başlatılan soruşturmanın altında 600 milyon liralık iki dava olduğu ortaya çıktı.


Devleti 350 milyon lira zarara uğratmaktan 170 yıl hapise mahkûm olan Nusret Argun'un ‘Paralel bana kumpas kurdu' şikâyetiyle Konya'da başlatılan algı operasyonunda yeni bir skandal ortaya çıktı. Argun, Energaz AŞ'deki hisselerini devrederken zarara uğradığını ileri sürerek Ankara 5. Asliye Ticaret Mahkemesi'nde dava açtı. Mahkemedeki ifadesinde de Konya'daki soruşturmanın hangi amaçla yapıldığını adeta itiraf etti. Argun, “Konya Cumhuriyet Savcılığı'ndaki soruşturmanın ana maddesi Energaz hisselerinin devridir.” dedi. Böylece kendisine ait olan ‘kumpas' iddiasını yalanlamış oldu. Argun'un söz konusu hisselerin devri için dava açtığı, kazandığı takdirde tazminatı ile birlikte yaklaşık 600 milyon lira kazanacağı öğrenildi.

Konya'da geçtiğimiz günlerde 3'ü polis 7 kişinin tutuklanmasına gerekçe gösterilen ‘Okyanus operasyonu' 2008 yılında yapılmıştı. 1990'lı yıllarda simitçilik yaparak çalışma hayatına atılan Nusret Argun, 2000'li yıllarda ‘Kasamda 300 milyon lira var.' diyebilecek bir servete ulaştı. Kamu ihalelerinde rakiplerini geride bırakıp hep kazanan Argun, bir süre sonra Konya Emniyet Müdürlüğü ile Cumhuriyet Başsavcığılığı'na ulaşan çok sayıda şikâyet dilekçesine konu oldu. İhalelerde devletin yaklaşık 350 milyon lira zarara uğratıldığının tespit edilmesinin ardından 2008 yılında Nusret Argun başta olmak üzere Okyanus Şirketler Grubu ile bağlantılı çok sayıda isim gözaltına alındı. “Haksız kazanç elde etmek için suç örgütü kurmak, bu amaçla kurulan suç örgütüne liderlik etmek, ihaleye fesat karıştırmak, ihaleye fesat karıştırmak suretiyle haksız kazanç temin etmek” gibi suçlamalarla mahkemeye sevk edilen zanlılar, Adana 8. Ağır Ceza Mahkemesi'nde 5 yıldan 170 yıla kadar hapis cezalarına çarptırıldı. Nusret Argun da 170 yıl hapise mahkûm oldu. Mahkemenin kararını Yargıtay'da temyiz eden Argun, Anayasa Mahkemesi'ne bireysel başvuruda bulunarak ‘tutukluluğun uzaması sebebiyle tahliye' talep etti. Tahliye talebinin yerinde görülmesi üzerine 2014'te hapisten çıkan Argun, tahliye olduktan sonra ‘paralel' safsatasına sarıldı. Konya Cumhuriyet Başsavcılığı da Argun'un iftiralarını esas alarak polis müdürleri ve hayırsever işadamları hakkında soruşturma başlattı. ‘Terör örgütü kurma ve üye olmak' iddiasıyla eski KOM Şube Müdürü Anadolu Atayün ve Avukat Memduh Oğuz ile birlikte 7 kişi tutuklandı.

Argun'un ‘kumpas' iftirasıyla başlatılan soruşturmanın altında ise 600 milyon liralık dava olduğu ortaya çıktı. Argun, Energaz AŞ'deki 150 milyon dolar değerindeki hisselerini, 17 milyon dolara satmak zorunda kaldığını ileri sürerek Ankara 5. Asliye Ticaret Mahkemesi'nde dava açtı. Argun, 17 Nisan'da verdiği ifadede “Konya Cumhuriyet Savcılığı'ndaki soruşturmanın ana maddesi Energaz hisselerinin devridir.” itirafında bulundu. Bu itiraf, Konya'daki operasyonun ‘terör örgütü' ile hiçbir ilgisinin olmadığını ortaya çıkardı. Nusret Argun ve ‘paralel' safsatasıyla başlatılan Konya'daki soruşturmanın asıl amacının 600 milyon liralık hisse ve tazminat davaları olduğu anlaşıldı. Avukat Oğuz da, Konya 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ne yaptığı savunmada “Nusret Argun'un 150 milyon dolar ve 150 milyon TL'lik alacak davalarının kazanılmasını sağlamak amaçlı delil elde etmek için polis ve savcılık kullanılarak delillendirmek ve açmış olduğu davaları kazanmaya çalışmaktan başka bir şey değildir.” diye konuştu.

Zaman


Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *