TARIMSAL YAYIM VE DANIŞMANLIK HİZMETLERİNE DESTEKLEMEÖDEMESİ-3
YAYINLAMA:
Yönetmelik ve Uygulama Esasları kapsamında tarımsal danışmanlık hizmeti satın alan ve bu Tebliğde belirtilen usul ve esaslara göre başvuran tarımsal işletmelere 500,00 TL tarımsal yayım ve danışmanlık desteği ödemesi yapılacak.
Tarımsal işletmelerden istenecek belgeler , 8. maddede sayılmış bulunuyor. Bunlardan, başvuru formu ve taahhütname (Ek-1) ile tarımsal işletme bilgi formu (Ek-2). bu Tebliğin 7 nci maddesinin birinci fıkrasında belirtilen kayıt sistemlerine uygun olarak doldurulacak. Tarımsal işletme bilgi formu (Ek-2), kayıt sisteminde yer alan bilgiler ile karşılaştırılarak onay makamınca onaylanır.), KPS’ye erişim sağlayan ilçe/il müdürlüğü, sistemden kişinin kimlik bilgilerini alacak ve nüfus cüzdanının aslını görerek bu lgileri onaylayacak. KPS’ye erişim sağlayamayan il/ilçe müdürlüğü ise başvuru sahibinden nüfus cüzdanın onaylı suretini alacak.
Tarımsal işletme bilgi formunun (Ek-2) onaylanmaması durumunda, tarımsal işletmeden ; il/ilçe müdürlüğü onaylı ÇKS belgesi, AKS belgesi, su ürünleri yetiştiricilik belgesi, hayvan pasaportlarının veya listelerinin il/ilçe müdürlüğü onaylı sureti, koyun/keçi kayıt sisteminden alınan belge/liste, tarımsal danışmanlık hizmeti veren kişi veya kuruluşlar tarafından son başvuru tarihine kadar il/ilçe müdürlüğüne verilecek liste (EK-3) istenecek. Tarımsal danışmanlık hizmeti veren kişi ve kuruluşlar, tarımsal danışmanlık hizmeti verdiği tarımsal işletmelerden TYDD’ne başvuranlar adına düzenlediği fatura veya serbest meslek makbuzu veya gelir makbuzunu Genel Müdürlükçe belirlenen tarihe kadar il/ilçe müdürlüğüne teslim edecek.
TYDD’ne başvuran tarımsal işletme başvuruda bulunduğu il/ilçede tarımsal destekleme ödemesi yapan T.C. Ziraat Bankası Şubesinde hesap açacak ve bu hesabın bilgileri Ek-1 formunda yer alacak.
TYDD’den faydalanmak isteyen tarımsal işletmeler, Tebliğin yayımı tarihi olan 26 mart 2011 tarihinden itibaren 60 gün içerisinde istenen belgeler ile birlikte il/ilçe müdürlüğüne müracaat edecekler.
Birden fazla ilde tarımsal üretim yapan ve tarımsal danışmanlık hizmeti satın alan tarımsal işletme EK-1 formunda beyan edilen kayıt sistemine, kayıtlı olduğu ilden müracaat edecek.
İl/ilçe müdürlüklerince tarımsal yayım ve danışmanlık desteği icmalleri (Ek-4) son başvuru tarihinden 15 gün sonra il/ilçe müdürlüğünde askıya çıkarılacak. İcmaller on gün süreyle askıda bırakılacak. Askıya çıkma ve indirme tarih ve saati tutanağa bağlanacak. Askı süresince herhangi bir itiraz olmaz ise icmallerdeki bilgiler doğru kabul edilecek. Daha sonra yapılacak itirazlar değerlendirmeye alınmayacak ve herhangi bir hak doğurmayacak. Bu süre zarfında yapılacak itirazlar İl Teknik Komiteleri tarafından değerlendirilecek ve karara bağlanacak. Ancak Genel Müdürlükçe belirlenen tarihe kadar, fatura veya serbest meslek makbuzu veya gelir makbuzu il/ilçe müdürlüğüne teslim edilmeyenler listeden çıkarılacak.
İl/ilçe müdürlüğü ödeme icmalini (Ek-4), TYDD’ne başvuran tarımsal işletmelere ait hesapların yer aldığı T.C. Ziraat Bankası Şubesine Genel Müdürlükçe belirlenen tarihte yazılı ve elektronik olarak gönderecek. Banka Şubesi Ek-4 bilgilerini sisteme girecek. Ödemeler banka tarafından yapılacak. Tüm ödemeler gerekli kaynakların Bakanlık tarafından Bankaya aktarılmasından sonra Ek-4’teki ödeme icmallerine göre ilgili Banka şubesince tarımsal işletmelerin hesabına aktarılacak.
İlçe İcmali (Ek-5) listeler askıdan indikten 5 gün sonra ilçe müdürlüğünden il müdürlüğüne, İl İcmali (Ek-6) listeler askıdan indikten 10 gün sonra, il müdürlüğünden Genel Müdürlüğe yazılı ve elektronik olarak gönderilecek. İl/ilçe müdürlüğüne fatura veya serbest meslek makbuzu veya gelir makbuzu Genel Müdürlükçe belirlenen tarihe kadar teslim edilmeyenlerin listesi söz konusu tarihten bir hafta sonra Genel Müdürlüğe gönderilecek.
Yorumlar
*
Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *