BİREYSELSULAMA MAKİNE VE EKİPMAN ALIMLARINADESTEK-6

YAYINLAMA:
        Başvuru sahipleri, mal alımlarına ait fiili gerçekleşmelerden sonra ödeme taleplerini, 4/1/1961 tarihli ve 213 sayılı Vergi Usul Kanunu ve diğer ilgili mevzuat hükümlerine uygun olarak düzenlenmiş fatura ve malın teslim alındığına dair belgeyi ve tarlada test ve kontrol tutanaklarını bir asıl bir kopya olmak üzere il müdürlüğüne iki nüsha halinde teslim edecek. Genel Müdürlük ihtiyaç duyulması halinde gerekli belgeleri isteyebilir.  Mal alımı faturası tarihi hibe sözleşmesinin taraflarca imzalanmasını takip eden 60 gün içerisinde olmak zorunda bulunuyor. Fatura tarihinin bu süreyi aşması durumunda il müdürlüğünce hibe sözleşmesi feshedilecek.
    Başvuru sahipleri kendilerine ait T.C. kimlik numarası, vergi numaralarını, gerekli olacak diğer bilgileri ve ödenecek meblağı gösteren listeyi de ödeme talepleri ile birlikte mal alım süresini takiben, 10 gün içerisinde, son gününün tatil gününe denk gelmesi halinde takip eden ilk iş günü mesai bitimine kadar il müdürlüğüne teslim edecek    İl proje yürütme birimi,yukarıda belirtilen belgeleri başvuru sahiplerinden aldıktan sonra makine ve ekipman için yerinde tespit ve tarlada test tutanağını ve kabul tutanağını 30gün içerisinde düzenleyecek. Mücbir sebepler haricinde süre uzatımı ve askıya alınma söz konusu olmayacak.
     Makine ekipman satın alma ve tespit işlemleri tamamlanan ödeme icmallerinin ayda bir defa en geç o ayın25’ine kadar il müdürlüklerindeki yetkili kişilerce, Genel Müdürlük tarafından oluşturulan elektronik ödeme tablosuna girişleri yapılacak. Son kontrolleri yapılan elektronik ödeme tablosu, önceden belirtilecek ödemelerde kullanılacak olan Genel Müdürlük mail adresine elektronik posta ile gönderilecek. Onay sorumluluğu il müdürlüklerine ait olan elektronik ödeme tablosu, Genel Müdürlükçe görevlendirilecek veri tabanı sorumlusu tarafından banka ödeme formatına dönüştürülüp, Tarımsal Desteklemeler Daire Başkanlığına iletilecek.Bu ödeme icmalleri imzalı ve mühürlü olarak bir asıl bir kopya olacak şekilde il müdürlüklerinde muhafaza edilir. Bu nedenle il   Müdürlükleri ödeme yapılacak aya ait yatırımcı sayısı ve toplam ödenecek hibe miktarını, takip eden ayın ilk haftasına kadar bilgi için Genel Müdürlüğe gönderecek.  
       İl müdürlükleri, aylık ödeme icmallerinin kontrol onayı ve ödeme işleminden sonra yatırımcıların banka bilgilerinde ve ödenecek rakamda hata tespit ederse, yetkili kişilerce ‘hata düzeltme’ adı altındaki doğru bilgileri ödemelerin son ayı olan 2012 yılı Aralık ayının ilk yedi günü içinde Genel Müdürlüğe tablo halinde gönderir.Genel Müdürlük bu hata düzeltmelerini tek liste halinde ödeme yapan ilgili bankaya yazı ile bildirecek.
     Mal alımlarının başvuru amaçlarına uygun olarak yapılması, uygulamaların bu Tebliğ ve hibe sözleşmesinde belirtilen usul ve esaslara göre gerçekleştirilip, belgelendirilmesi ve belgelerin muhafazasından yatırımcılar sorumlu olacak.
     Yatırımcılar tarafından gerçekleştirilecek başvuruların amaçlarına uygun olarak yapılmasından,uygulamaların hibe sözleşmesinde ve bu Tebliğde belirtilen usul ve esaslara göre gerçekleştirilmesinin izlenmesinden, uygulamaya yönelik olarak düzenlenecek tüm belgelerin onaylanmasından ve birer suretinin muhafazasından il müdürlükleri sorumlular . İhtiyaç duyulduğunda Genel Müdürlük bu belgeleri isteyecek.
      Veri tabanına girilen her türlü bilgiden il müdürlükleri sorumlu. İstatistik açısından yapılacak çalışmalarda il müdürlükleri istenilen bilgileri ivedilikle ve istenilen zamanda veritabanına girecekler.         Ödemeler bütçe serbestliği çerçevesinde yapılacak. Hibe ödemesi yatırımcı gerçek kişi ise T.C. kimlik numarası,tüzel kişi ise vergi numarasına açılan T.C. Ziraat Bankasındaki hesabına ; Türk Lirası olara yapılacak. Ödemeyle birlikte yatırımcılardan vergi dairelerinden alınacak veya il müdürlüğü tarafından internet ortamından çıkartılacak vadesi geçmiş vergi borcu olmadığına dair belge ile sadece tüzel yatırımcıların Sosyal Güvenlik Kurumuna vadesi geçmiş prim borcu olmadığına dair belgenin ibraz edilmesi gerekli.
       Başvuru sahibi, hibe sözleşmesi kapsamında sağlanmış sulama makine ekipmanlarının mülkiyetini ve amacını yatırımın bitiminden iki yıl sonrasına kadar değiştiremeyecek.
           Yeni Tebliğ kapsamında yapılan tüm işlemler Bakanlık Rehberlik ve Teftiş Kurulu Başkanlığı tarafından denetlenecek. Bu denetimler sırasında yapılan işlemlere ait talep edilen tüm bilgi ve belgeler il proje yürütme birimi elemanlarınca sunulacak
          Program kapsamındaki kaynakların usulsüz kullanılması, israfı veya heba edilmesi durumunda ilgililer hakkında gerekli inceleme ve soruşturma Bakanlıkça yapılacak.
        Tebliğ gereği, modern sulama makine ve ekipman alımlarının desteklenmesi programı genel uygulama usul ve esaslarına açıklık getirmek, destek sağlamak amacı ile Bakanlık tarafından uygulama rehberi ve genelgeler yayınlanacak. Bu yayınlar uygulamada dikkate alınacak.
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *