YURT DIŞI BİRİM, MARKA VE TANITIM FAALİYETLERİNİN

YAYINLAMA:
YURT DIŞI BİRİM, MARKA VE TANITIM FAALİYETLERİNİN
DESTEKLENMESİ-2
 Yeni tebliğin 6. maddesi uyarınca, sınai ve ticari şirketler veya bu şirketlerle aralarında organik bağ bulunan ve yurt dışında faaliyet gösteren şirket veya şubeleri ile İşbirliği Kuruluşları tarafından yurt dışında açılan birimlerinin kira giderleri (reyon olması halinde kira veya komisyon giderleri), her bir birim başına; açılan birimin mağaza olması halinde % 60 oranında ve yıllık en fazla 120.000 ABD Dolarına kadar, açılan birimin ofis, showroom, depo veya reyon olması halinde ise % 60 oranında ve yıllık en fazla 100.000 ABD Dolarına kadar desteklenecek.
Ticari şirketler veya bu şirketlerle aralarında organik bağ bulunan ve yurt dışında faaliyet gösteren şirket veya şubeleri tarafından yurt dışında açılan birimlerinin kira giderleri (reyon olması halinde kira veya komisyon giderleri), her bir birim başına; açılan birimin mağaza olması halinde % 50 oranında ve yıllık en fazla 100.000 ABD Dolarına kadar, açılan birimin ofis, showroom, depo veya reyon olması halinde ise % 50 oranında ve yıllık en fazla 75.000 ABD Dolarına kadar desteklenecek.
Bu birimlere ilişkin net kira harcamaları da destekleme kapsamında bulunuyor.
Her bir birim bu kira giderleri desteğinden en fazla 4 (dört) yıl yararlandırılacak. 4 (dört) yıllık süre ilk kira destek ödemesine esas teşkil eden ödeme belgesinin tarihinden itibaren başlayacak.
Yurt dışındaki bu birimlere ilişkin kira desteğinden yararlanılabilmesi için kiracı ile kiraya veren arasında organik bağın bulunmaması veya kiralanan yerin konut olarak kullanılmaması (yurt dışı birimin ticari amaçla kullanıldığı hususunun kira kontratında açıkça belirtilmesi) gerekiyor.
Yeni Tebliğ kapsamındaki kira desteğinden en fazla 15 (onbeş) birim için yararlanılabilinecek.
Tebliğ’in yayımlandığı tarihten önce açılmış olan yurt dışı birimler için de bu Tebliğ kapsamındaki desteklerden yararlanılabilecek.
Tebliğ kapsamındaki desteklerden yararlanan birimlerde, Türkiye’de üretilen ürünlerin pazarlanması gerekiyor.
Yabancı markalar için yurt içinde fason olarak üretilen ürünlerin reklâm, tanıtım, pazarlama ve kira giderleri bu Tebliğ kapsamında desteklenmeyecek.
  İlgili birime ilişkin destek başvurusu olumlu sonuçlanmadan önce söz konusu birim kapatılır ya da organik bağ sona erer ise destek başvurusu değerlendirilmeyecek. Destek kapsamına alındıktan sonra faaliyetine son verilen birim; kapandığı ya da organik bağın sona erdiği tarihten itibaren 1 (bir) ay içinde şirket veya İşbirliği Kuruluşu tarafından, o ülkedeki Ticaret Müşavirliği/Ataşeliği’ne bildirilecek. Ticaret Müşavirliği/Ataşeliği, kapanan birimi Müsteşarlığa derhal bildirecek. Bildirimin yapılması halinde söz konusu birim, kapandığı ya da organik bağın sona erdiği tarihten önceki dönem için destekten yararlanacak.
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *