İlçeyi karış karış gezdik
AK Parti Küçükçekmece belediye başkan aday adayı Metin Haymana 10 Ocak çalışan gazeteciler günü sebebiyle gazetecileri sabah kahvaltısında şirket merkezinde ağırladı. Konuşmasına kendini tanıtarak başlayan Haymana, “1982’de Küçükçekmece’de doğdum, burada büyüdüm iş hayatına da burada devam ettim. Yaklaşık 20 yıla yakın STK, vakıf, federasyon, Küçükçekmece dernekler platformu, İMSİYAD (İstanbul Muşlu İş İnsanları Derneği) derneğinin kuruculuğunuı ve başkanlığını yaptım. İş insanı olarak da otomotiv, inşaat ve gayrimenkul işleri yapmaktayım. Yaklaşık 70 yıl önce ailemiz Muş’tan Küçükçekmece’mize göç etmiş. O günden bugüne kadar da bölgedeyiz. 70 yıl, dile kolay, bir asır demektir. 14 yaşımda ticaret hayatıma başladım. Bir taraftan eğitim, bir taraftan ticaret dedik ve inşaat ile otomotiv sektörlerinde hizmet vermekteyim. Şimdi de Küçükçekmece belediye başkan aday adayı olarak müracaatımızı yaptık” açıklamasını yaptı.
Sahaya yabancı değiliz
Küçükçekmece'nin 21 mahallesini karış karış gezdiğini belirten Haymana, “Sorunları dinledik. Neler yapabiliriz diye istişare ettik. Beş yıldır hizmet götürülmemiş. Kanarya'ya gidiyoruz ayrı bir sıkıntı var, Mehmet Akif'e gidiyoruz ayrı bir sıkıntı var Halkalı'da ayrı bir sıkıntı var. Atakent en büyük mahallelerden birisi, sitelerde ayrı şikâyet var” dedi. Haymana, “Sizi nasıl karşışıyorlar?” sorusuna da “Metin Haymana bir ay, iki ay önce çıkmadı. 30 yılın bir birikimi diyelim. Dernek başkanlığından beri sahada aktif olarak çalışıyorum. Şu an aday adayıyız ama bunun öncesinde dernek başkanlığımızdan dolayı birçok camia, birçok STK’ya, insana dokunduk. Metin Haymana olarak kendi adıma çözüm üretmişimdir, sıkıntıları dinlemişimdir. Bu 30 yılın birikimi, sahaya yabancı değiliz” cevabını verdi.
70 yıllık binalar var
Haymana, gazetecilerin “Küçükçekmece’de özellikle kentsel dönüşüm konusunda ne gibi projeleriniz var?” sorusuna da “Şimdi 2019’da Türkiye’de birinci ilçeydik. Şimdi ikinci ilçeyiz. Nüfus olarak. Şimdi tam tersi oldu. Göç Küçükçekmece’den fazla oldu. Son beş yılda. İlk bir hafta sahada rapor düzenledik. Teknik ve mimari ekibimiz ile teknik çalışmalar düzenledik. Çıkardığımız rapor birincisi kentsel dönüşüm. Küçükçekmece’de eski bir ilçe olduğu için 60-70 yıllık binalar var. Bu neden ile eskiden hazır beton yoktu. Kum ile yapılan, deniz kumu ile karışımla yapılan binalar hala mevcut. İstanbul’un birkaç bölgesinde tehlike var. Çekmecenin şu anda da acil kentsel dönüşüme girmesi gerekiyor. Teknik ekibimiz, mimarlarımız ile birinci maddemiz kentsel dönüşüm. 32’ye yakın proje gerçekleştirdik. Çıkardığımız raporlarda büyük sıkıntılar var” şeklinde cevapladı
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.