Assolist Sancakoğlu sesiyle büyüledi

Assolist Sancakoğlu sesiyle büyüledi
Küçükçekmece Belediyesi Halkalı Kültür ve Sanat Merkezi, Türk müziğinin arşivlerde kalan binlerce şarkısını yaptığı radyo programlarıyla ölümsüzleştiren Hakan Eren’in sunduğu ‘Geçmiş Bahar Mimozaları’ adlı programa ev sahipliği yaptı.
Programda Hakan Eren’e güçlü sesiyle TRT sanatçısı Bekir Ünlüataer yorumcu olarak eşlik ederken, TRT İstanbul Radyosu’nun sesi ve güzelliğiyle yıllara meydan okuyan sanatçısı Mediha Şen Sancakoğlu’nun konuk olduğu programda,  sanat müziği ziyafeti yaşandı.

‘BENİM GİBİ BESTE YAPAN HANIM SANATÇI YOK’


Müzisyen Mediha Şen Sancakoğlu’nun Hakan Eren ve Bekir Ünlüataer’in sorularını yanıtladığı söyleşide, keyifli ve eğlenceli dakikalar yaşandı. Kendi çabaları ve çalışmasıyla İstanbul Radyosu’nun sınavlarını başarıyla geçtiğini ifade eden Sancakoğlu, ‘Doğrudan imtihanları iyi dereceyle geçip, solist olarak TRT’de başladım. 700 bestem var. 250’si TRT repertuvarından geçmiştir. Benim gibi beste yapan hanım sanatçı yoktur.’ diye konuştu.

‘KAPRİSLİ DEĞİLDİM’

Bir dönemin assolisti olarak gazinolarda sahne alan sanatçı gazino kültüründen söz ederek, ‘Şimdi o eski gazinolar yok.  Ama yavaş yavaş gazinolar programlara başlıyor. İnanıyorum ki, Türk sanat müziğinin değeri zamanla daha da anlaşılacak. Ümitsiz değilim.’ diyerek, hiçbir zaman kaprisli bir sanatçı olmadığının altını çizdi.

‘MÜZİK SEKTÖRÜ KÖTÜ DURUMDA’


Söyleşide, radyo programcısı Hakan Eren’de müzik sektörünün kötü durumda olduğunu ifade ederek, şunları söyledi: ‘ Eskiden söz yazarlarını bilirdik. Şimdi gençler albüm almıyor. Dolayısıyla dinledikleri şarkıların söz yazarlarını bestecilerini de bilmiyor. Arka plandaki insanların da kıymetini bilmeliyiz. Söz yazarlarını bilmeliyiz. Biz sadece şarkıyı okuyanı alkışlıyoruz. Özellikle gençler adına müzik sektörü kötü durumda. ’

KATILIMCILAR SANAT MÜZİĞİNE DOYDU

Programda Bekir Ünlüataer ve Mediha Şen Sancakoğlu, Türk sanat müziğinin unutulmaz besteci ve söz yazarlarını anarak, ‘ O Ağacın Altı, Bir Yangının Külünü, Beni Kör Kuyularda Merdivensiz Bıraktın, Bir Sevgi İstiyorum, Eski Dostlar, Nasıl Geçti Habersiz’ gibi sanat müziğine damga vurmuş şarkıları seslendirdi. Katılımcılar da alkışlarla ve hep bir ağızdan sanatçılara eşlik etti. 

YAŞAR ÖZEL KONUK OLACAK

Küçükçekmece Belediyesi Halkalı Kültür ve Sanat Merkezi’nde her ay gerçekleştirilecek olan ‘Geçmiş Bahar Mimozaları’ programının Ocak ayı konuğu ses kralı ünvanıyla da bilinen sanat müziği solisti Yaşar Özel olacak.


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.