Avcılar'da 'El-Sistema' işbirliği

Avcılar'da 'El-Sistema' işbirliği
Avcılar Belediye Başkanı Dr. Handan Toprak Benli Barış İçin Müzik Vakfı'nı ziyaret etti.
Avcılar Belediye Başkanı Dr. Handan Toprak Benli, Venezuella’da başlatılan El Sistema (Yoksul çocukları müzik ile buluşturmak, suçtan uzak tutmak ve topluma kazandırma) modelini ülkemizde uygulayan Barış İçin Müzik Vakfı’nı ziyaret ederek, uygulama hakkında bilgi aldı.

Avcılar Belediye Başkanı Dr. Handan Toprak Benli, Edirnekapı’da bulunan Barış İçin Müzik Vakfı’nı ziyaret ederek, müzik atölyelerinde kurulan büyük orkestralar içerisinde eğitim gören çocuklar ve gençlerle buluştu…
Göreve gelir gelmez, Avcıları sanat ve spor kenti yapmak için çalışmalara başlayan ve bu yönde (İstanbul’da tüm belediyeler arasında tek olan ) Avcılar Belediye Konservatuarı’nı kuran Başkan Toprak Benli, “Avcılar’da her çocuk bir enstrüman çalacak” hedefi için çalışmalarını hızlandırdı…

Sosyal sorumluluk kapsamında (imkanları sınırlı gençleri müzik ile buluşturan) güzel çalışmalar yapan “Barış İçin Müzik Vakfı’na gerçekleştirilen ziyaret de bu hedef doğrultusunda yapılan çalışmaların bir ayağını oluşturdu…
Başkan Dr. Toprak Benli, 23 Eylül 2014 Salı günü, 39 yıl önce Venezualla’da ( piyanist ve besteci José Antonio Abreu tarafından) başlatılan El-Sistema (yoksul çocukları müzik ve çalgı eğitimi vermek, suçtan uzak tutma ve topluma kazandırma) modelini ülkemizde uygulayan Barış İçin Müzik Vakfı’nın kurucusu Mehmet Selim Baki ve Yeliz Baki ile görüşerek, çalışmaları hakkında bilgi aldı. İşbirliği yapılması öngörülen konular görüşüldü.

SANAT, SPOR VE BİLGİ EN ÇAĞDAŞ MODEL

Başkan Dr. Toprak Benli, yaptığı konuşmada, SANAT, SPOR ve BİLGİ’nin insana GÜÇ, ÖZGÜRLÜK ve ERDEM kazandıran en çağdaş model olduğuna vurgu yaptı... Ücretsiz verilen müzik kurslarına değinen Başkan Toprak Benli, “Avcılar Belediyesi’nin sunduğu bu hizmeti, kurs mantığından alıp, sosyal etkileşim mantığına dönüştüreceğiz. Her çocuğu sanat ile buluşturacağız. Özgür bir birey olarak yetişmesine katkı sunacağız. Çocuk yetenekli ise konservatuarda eğitim almasını sağlayacağız. Daha sonra da yeni istihdam yaratma çalışmalarımız devreye girecek “ diye konuştu.
Barış İçin Müzik Vakfı’nın Yöneticileri Mehmet Selim Baki ve Yeliz Baki, Başkan Toprak Benli’ye, Avcılar Belediyesi’nin sanata verdiği önem ve destek için teşekkür etti. Vakfın öğrencileri de Başkan Toprak Benli için kısa bir dinleti sundu. 

4 BİN ÖĞRENCİ VAKIF’TA EĞİTİM ALDI

Öte yandan, 2005 yılında Edirnekapı’da bir ilköğretim okulunun içerisinde solfej ve akordeon dersleri verilerek faaliyete geçen, bugün çeşitli müzik atölyeleri ve 2 büyük orkestrayı bünyesinde barındıran Barış İçin Müzik Vakfi, yaklaşık 10 yılda toplam (imkanları sınırlı ) 4 bin genci, çok sesli müzik ile buluşturdu. Barış İçin Müzik Vakfı, 29 Avrupa ülkesinin yer aldığı Sistema Europe’un da üyelerinden biri.
Bugün okulda 280 öğrenci, müzik ve çalgı eğitimi alıyor. Yeliz Baki, “Buradaki sitem orkestra sistemi. Çocuk eline enstrümanı aldığı an orkestranın bir üyesi oluyor” dedi. Baki, Edirnekapı’da bugüne kadar binlerce çocuğa, ortak sosyal ve kültürel yaşam alanları oluşturarak, sanata katılım hakkı önündeki engelleri kaldırmayı hedeflediklerini söyledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.