BALKAN ESİNTİSİ GÖLÜ COŞTURDU

BALKAN ESİNTİSİ GÖLÜ COŞTURDU
Küçükçekmece 7. Uluslararası Göl Festivali’nin dördüncü gününde gölde Balkan rüzgarları esti.

  Göçmen vatandaşların yoğun olarak ikamet ettiği Küçükçekmece’de gerçekleştirilen ve farklı renkleri bir arada buluşturan Uluslararası Göl Festivali, Balkan kültürü, gelenek ve göreneklerine bir kez daha kucak açtı. Bu kapsamda, Balkan kökenli sanatçılar Rumelili Gültekin, Sevim Balkan, Orhan ve Kemal seslendirdikleri şarkılarla adeta Rumeliyi Küçükçekmece'ye taşıdılar. Konsere, Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay'ın yanı sıra Başkan Yardımcıları, CIOFF Türkiye Genel Sekreteri Muammer Arslan  ve binlerce vatandaş katıldı.

   Festivalin dördüncü gününde  ilk olarak Kanada, Brezilya ve Tayvan'dan gelen konuk misafirler dans gösterilerini sahneledi. Gecede, Türkiyeyi de Marmara Üniversitesi Halk Oyunları ekibi Şanlıurfa yöresiyle temsil etti. Birbirinden farklı kültürlere ait danslar ilgiyle izlendi.

EĞLENCENİN FİTİLİNİ ATEŞLEDİLER
Gösterilerin ardından,  ilk olarak sahneye Balkan müziğinin sevilen isimleri Orhan ve Kemal çıktı. Konserde, eğlencenin fitilini ateşleyen ikili, söyledikleri şarkılarla coşkuyu doruğa çıkardı. Göçmen vatandaşlar,  Orhan ve Kemal'in söylediği türkülere yöresel oyunlar ve halaylarla eşlik etti.

YÖRESEL TÜRKÜLER
Daha sonra sahneye çıkan Balkanların çok yakından tanıdığı ünlü sanatçı Sevim Balkan'da Boşnakça, Makedonca, Arnavutça ve Bulgarca söylediği halk türküleriyle büyük beğeni topladı. Yöresel bir kıyafetle sahneye çıkan Balkan, Küçükçekmece Göl Festivali'nde sahne aldığı için mutlu ve gururlu olduğunu dile getirdi.
 
ÖVGÜ DOLU SÖZLER
Coşkunun hiç bitmediği gecede, Rumelili Gültekin söylediği şarkılarla eğlenceye damgasını vurdu. Gültekin'in söylediği şarkılarda coşan vatandaşlar adeta müziğe doydu.  Rumelili bir sanatçı olarak festivalde sahne almaktan gurur duyduğunu belirten Gültekin, Rumelililer açısından birlikteliğin önemine dikkat çekti. Gültekin, Başkan Aziz Yeniay'a teşekkür ederek, "Aziz Başkanımız, Rumeli insanımızın ikamet ettiği mekanlar dahil, her zaman her yerde bizlere desteğini gösteriyor. Bir Rumelili olarak kendisiyle gurur duyuyorum" diye konuştu. Tek Rumeli Televizyonu tarafından canlı olarak yayınlanan programa gelemeyen vatandaşlarda ekranları başından bu çoşkuya ortak oldular.


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.