BAŞKA TELDEN ÇALDILAR

BAŞKA TELDEN ÇALDILAR
Beylikdüzü’nde konser ile zenginleşen keyifli akşamlar yaşanıyor. Beylikdüzü Belediyesi Kültür Merkezi’nde gerçekleşen “Tarikci ile Türkü Ustalarından İmece” konserinde, anonim eserlerin ve türkülerin çeşitli enstrumanlarla bambaşka şekilde yorumlanışı sa

Beylikdüzü Belediyesi Kültür Merkezi’nde her türe yer verilen kültür ve sanat etkinlikleri ilgiyle takip ediliyor. Bu hafta sonu ise sahnede türküler coşkuyla konuştu. Baş gitarist, aranjör, ses mühendisi ve fizik doktoru olan Abdurrahman Tarikci, ilk solo albümü olan “İmece” albümünü müzikseverler için söyledi. 12 eserden oluşan ve tüm düzenlemeleri Tarikci tarafından yapılan albümde Neşet Ertaş ve Saadettin Kaynak gibi duayenlerin eserleri de yer alıyor.

 

Müziği Farklı Yorumluyorlar…

 

Enerjik başlayan konserde ilk türkü, “Çapkın Aldattın Beni” oldu. Bateri, elektro gitar, def, flüt gibi çeşitli müzik aletleri ile seslendirilen parçadan vatandaşlar büyük keyif aldı. Konsere oldukça hareketli bir tarzla devam eden Tarikci, “Biz geleneksel müziği farklı yorumluyoruz. Ama gelenek dışı şeyler de yapıyoruz. Türkü söylemeyi çok seviyoruz ama türküleri alışılagelmiş şekilde söylemiyoruz, umarım siz de bu tarzımızı beğeneceksiniz” diye konuştu.

 

Türkülerin Versiyonları Beğeni Topladı…

 

Anonim eserleri de repertuarına ekleyen sanatçı, “Bir insan ömrünü neye vermeli, şimdi bu soruların cevabını arayacağız” diyerek Zülfü Livaneli’nin bestelediği “Ömür” türküsünü söyledi ve seyircilerden alkış topladı. Tarikci, Neşet Ertaş’tan “ Gönlüm Hep Seni Arıyor, Neredesin Sen” parçasını ise konuklarla birlikte icra etti. Orta Anadolu türküsü Loli isimli türkü salona ayrı bir hava katarken, Leylim Ley’in rock versiyonu ise vatandaşların enerjisini yükseltti.

 

Müzik ekibinin gösterdiği üstün performans için kendilerini tebrik eden Beylikdüzü Belediyesi Başkan Danışmanı ve Kültür Sanat Koordinatörü Erhan Bayladı, Tarikci ve ekibine çiçek takdim etti ve müzik hayatlarında başarılar diledi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.