Bilgi Evleri Çalıştayı Yapıldı

Bilgi Evleri Çalıştayı Yapıldı
Küçükçekmece Belediyesi bünyesinde hizmetlerine devam eden ‘Eğlenceli Bilginin Adresi’ Bilgi Evleri Çalıştayı, öğretmenler ve personelin katılımıyla yapıldı.

Sefaköy Kültür ve Sanat Merkezi ile Küçükçekmece Belediye Başkanlığı’nda Dr. Nadir Çomak'ın moderatörlüğünde gerçekleştirilen Bilgi Evleri Çalıştayı’na katılan Aziz Yeniay, Bilgi Evleri sayesinde Küçükçekmeceli çocukların sokaktan kurtulduğunu şu sözlerle ifade etti:

‘Çocukları sokaklardan kurtardık’

“Bilgi Evleri sokağın yerini aldı. Artık çocuklar sokaklara, internet cafelere değil; Bilgi Evleri’ne gitmek için evden kaçıyor. Çocukları sokaklarda heba olmaktan, yanlış alışkanlıklar edinmekten hep birlikte kurtardık. Bu nedenle sizlere çok teşekkür ediyorum. Ancak bizim olduğu kadar olur deme lüksümüz yok. Biz en iyisini yapmak mecburiyetindeyiz.”

‘Bilgi evleri bizim için çok çok önemli’

“Burada bir eğitim ordusu var. Biz Bilgi Evleri’mizi çok çok önemsiyoruz. Çünkü disiplinli bir eğitim olmadığı takdirde üstün yetenekli çocukların farkına varılamaz. Bizim bu çocukları doğru yönlendirmemiz gerekiyor. Yoksa bu üstün yetenekli çocuklar sorun oluşturur.”diyerek Bilgi Evleri’nin eğitimdeki önemine de değinen Aziz Yeniay, Bilgi Evleri’nin bugün 48.000 kayıtlı öğrenciye hizmet verdiğini ve gelecek eğitim öğretim yılından itibaren ‘Mehmet Akif ve Kanarya’ Bilgi Evleri’nin de açılmasıyla bu sayının 60.000'e çıkacağını söyledi.

‘Verimlilik artmalı ve markalaşmalı’

Uzman Psikolog Mehmet Teber başkanlığında yürütülen SWOT analizi çalışmalarının değerlendirildiği Çalıştay’da, Bilgi Evleri'nin verimliliğinin artması ve markalaşması için bir strateji ve uygulama planı hedefleniyor. Çalıştay sonrasında ise, 31 Mayıs 2013 tarihinde ve 15-20 Haziran 2013 tarihlerinde yapılacak olan odak toplantıları sonucunda hazırlanacak olan strateji belgesi yetkili organlara sunulacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.