“Bir yumak mutluluk”

“Bir yumak mutluluk”
Büyükçekmece Belediyesi Halk Akademisi eğitmenlerinden Ayten Aşık Hasanoğlu ve öğrencileri tarafından açılan “Bir yumak mutluluk” isimli örgü sergisi büyük ilgi gördü.
Büyükçekmece Atatürk Kültür Merkezi İbrahim Çallı Salonu’nda gerçekleşen sergi, 30 Haziran tarihine kadar açık kalacak.  Sergide Aynur Ekmekçioğlu, Aynur Kayalar Aybek, Arzu Uslu, Nermin Gümüşdağ ve Oya Karakuzu’nun örme eserleri yer alıyor.

“Bütün insanlar mutlu olsun”

Sergi açılışı öncesinde konuşan Belediye Başkan Yardımcısı Bayram Ali Üner, günümüzde insanların çok yoğun sıkıntılarla boğuştuğunu ve çoğu zaman çözüm bulamadıkları için de sorunlarını halının altına süpürdüklerini ifade ederek şöyle konuştu:  “Sizler böyle yapmamışsınız ve bir çözüm yolu bulmuşsunuz. O problemlerle yaşamak yerine kafanızı başka bir işe yorup hem sıkıntılarınızdan biraz olsun uzaklaşmış, hem de bir yumakla insanlara mutluluk vermişsiniz. Bu sergiye emek veren eğitmenimizi ve bütün kursiyerlerimizi kutluyorum. Diliyorum ki bütün insanlar mutlu olsun.”

 Örgü ile sağlıklarına kavuştular

Büyükçekmece Belediyesi Sanat Danışmanı Ateş Böceği Ercan (Ercan Bostnacıoğlu) ise şunları söyledi: “Bu sergiye emek veren kardeşlerimizin yaptığı iş tamamen göz nurudur. Çok önemli bulduğum sergiye, göz nuru ile emek katan kardeşlerimizi bir değil bin kere tebrik ediyorum.”

Büyükçekmece Belediyesi Halk Akademisi eğitmeni Ayten Aşık Hasanoğlu,  sergiye neden “bir yumak mutluluk” ismini verdiklerini ise şu sözlerle anlattı: “Size iki arkadaşımızın hikayelerini anlatmak istiyorum. Bir tanesi iki yıl boyunca antidepresan kullanan bir arkadaşımızdı. İki yıl önce bize katıldı ve o günden buyana antidepresan kullanmıyor. Çünkü artık bizimle beraber örgü örüyor. Yine bir arkadaşımız daha yataktan kalkmayan bir hanım efendiydi. Şimdi her Perşembe sabahı erken kalkıp koşa koşa örgü kursuna geliyor. Eskisinden çok daha mutlu olduğunu, ailecek çok daha huzurlu olduklarını söylüyor. Sadece iki örnek verdim ama çok daha fazlası da var. Bizde bunun için serginin adını bir yumak mutluluk olarak belirledik.”

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.