Büyükçekmece’de güneşe yolculuk

Büyükçekmece’de güneşe yolculuk
Büyükçekmece Belediyesi’nin organizasyonuyla düzenlenen Güneşe Yolculuk isimli çocuk tiyatrosuna minikler yoğun ilgi gösterdiler.

Hayatlarında ilk kez tiyatro sahnesiyle tanışan miniklerin heyecanları görülmeye değerdi.

Ücretsiz servislerle getirildiler

Uygur Çocuk Tiyatrosu oyuncularının sahneye koyduğu Güneşe Yolculuk isimli oyun, Atatürk Kültür Merkezi Bedia Muvahhit Gösteri Merkezi’ni çocuk cıvıltısıyla doldurdu. Büyükçekmece Belediyesi’nin servisleri ile okullardan getirilen yüzlerce öğrenci iki seans gösterilen tek perdeli oyunda keyifli dakikalar geçirdiler.

Işık gösterileri heyecanlandırdı

Dünyaya çaprak üzere olan güneşi engellemeye çalışan çocukların heyecanlı dakikalarını konu alan oyunda, ışık gösterileriyle de heyecanlandılar. Uzay gemisinin içerisinde geçen serüven ile çocuklar uzayın bilinmezliği hakkında kafa yordular. Sanatı çocuklar arasında da yaygınlaştırmak üzere kültür alanındaki çalışmaların devam ettiğini söyleyen Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün şöyle konuştu:

Kültür seviyesini arttırıyoruz

“Benim ilk izlediğim tiyatro oyun rahmetli Büyük Usta Nejat Uygur’un oyunuydu. Şimdi de Nejat Ağabey’in oğulları Büyükçekmeceli çocuklar ile tiyatroyu tanıştırıyor. Hayatlarında ilk kez tiyatro sahnesini görebilme imkanı yakalayan çocukların arasında sanatı yaygınlaştırmaya çalışıyoruz. Ülkelerin gelişmişlik düzeyi artık ekonomileriyle değil kültür seviyeleriyle ölçülüyor. Biz de geleceğimiz olan çocuklarımızın kültür seviyelerini üst düzeye çıkararak Türkiye’ye bu anlamda hizmet etmiş oluyoruz.”

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.