ÇATALCA ERGUVAN FESTİVALİ COŞKUYLA DEVAM EDİYOR

ÇATALCA ERGUVAN FESTİVALİ COŞKUYLA DEVAM EDİYOR
Çatalca Belediyesi tarafından düzenlenen 13. Erguvan Festivali, eğlence ve coşkuyla devam ediyor.

   Hafta sonu binlerce vatandaşın ve Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun da katılımıyla meşalesi yakılan Erguvan Festivali, her yıl olduğu gibi bu yıl da büyük bir coşkuyla hız kesmeden devam ediyor. Her yaş gurubuna hitap eden festivalin ikinci gününde etkinlikler ise yine büyük beğeni topladı. 

   Çatalca Belediyesi 13. Erguvan Festivali ikinci günü programı kapsamında sabah saat 10:00’da yine festival kapsamında Çatalca Belediyesi tarafından düzenlenen sünnet şenliğine katılan minikler aileleri ile birlikte Eyüp Sultan gezisine uğurlandılar. Akşam saat 21:00’dan itibaren Çatalca Cumhuriyet Meydanı’nda devam eden etkinlikler çerçevesinde dans gösterileri, halk oyunları ve tiyatro gösterisi sunuldu. Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara’nın eşi Nurhan Kara ile birlikte katıldığı programlara Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Onur Dinç’te katıldı. Program gece saat 00:00’a kadar devam etti.

DANS GÖSTERİLERİ BÜYÜLEDİ
Cumhuriyet Meydanı’ndaki program Bulgaristan Dans Ekibinin sahne almasıyla başladı. Dansları ve değişik figürleriyle seyirciden tam not alan grubun ardından Çatalca’nın komşu ilçesi Silivri’den gelen Silivrispor Aslıtolia Halk Oyunları Topluluğu sahnedeki yerini aldı.  Türkiye’nin birçok yöresinden harmanladığı yöre danslarını seyircilerle buluşturan ekip Silivri yöresine has oyununu; Ege’nin meşhur zeybek, Trakya’nın vazgeçilmez roman havası ve Karadeniz oyunları takip etti. Çeşitli dansları bir araya getiren grup adeta dans şöleni yaşatarak izleyicileri kendilerine hayran bıraktı. Silivri ekibinin ardından ise Çatalca Halk Oyunları Ekibi gösterilerini sundu. Folklorik tarzda gösteri yapan grubun birbirleri ile uyumu ve eşzamanlı figürleri seyirciler tarafından alkış aldı.
Gruba davul ve zurna da eşlik ederek gösteriyi daha canlı ve etkileyici hale getirdi. Cumhuriyet Meydanı’ndaki muhteşem dans ve halk oyunları gösterisi festivali daha da unutulmaz kıldı.

SÜHEYL - BEHZAT UYGUR :“BU FESTİVALDE HERŞEY VAR.”
Muhteşem dansların ardından sahneye, yıllarca ekranlardaki şovlarıyla tüm Türkiye’yi gülmekten kırıp geçiren, sempatik ve insanların hafızalarına kazınmış başarılı oyuncular Süheyl ve Behzat Uygur kardeşler geldi. Sahneye alkışlar eşliğinde gelen Uygur kardeşlerin oyunu başladığı andan itibaren Cumhuriyet Meydanı’nda kahkahalar eksik olmadı. Esprileri ile kırıp geçiren oyuncular oyunlarında yer yer seyircilere ve çalışanlarla da şakalaşmayı ihmal etmedi. Başarılı oyuncular daha çok doğaçlama yaparak, protokol ve seyircilerle konuşarak oyuna hem samimi, hem daha komik bir hava getirdi. 8 kişilik tiyatro ekibi muhteşem bir oyunculuk ve güçlü mizah anlayışlarıyla ilçe halkının beğenisini topladı. Dansın, tiyatronun, müziğin sevincin ve coşkunun hâkim olduğu gecede festival sosyal etkinlikte ne kadar dolu dolu olduğunu bir kez daha kanıtladı. Gösterinin ardından konuşma yapan başarılı oyuncu Behzat Uygur: ‘Türkiye’nin her yerinde festivaller, gösteriler yapılıyor ancak Çatalca’daki festival bir başka güzel yapılıyor. Dans gösterileri, festivaller, müzik şölenleri oluyor ancak Çatalca’da tiyatro da oluyor. Bunu Türkiye’deki tüm belediyeler yapmalı. Festivallerde sadece sanatçı ve şarkıcılar olmamalı, işte böyle tiyatrolar da yapılmalı. Biz Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara’ya bizler ve tiyatro adına ilgisi ve desteğinden, güzel ev sahipliği ve ağırlamasından dolayı çok teşekkür ediyoruz’ dedi. Daha sonra sahneye çıkan Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara: ‘Sizlerle birlikte burada olmak bizi çok mutlu etti. Dilerim bu birliktelik önümüzdeki festivallerde de devam eder. Tiyatronun bugün bulunduğu koşulları siz yeterince açıkladınız. Bizim tiyatroya ve tiyatrocuya her zaman kapılarımız açık’ dedi ve geldikleri için teşekkürlerini iletirken, başarılar oyuncular Başkan Cem Kara’ya övgüler yağdırdı. Süheyl - Behzat Uygur son olarak 13 Temmuz Cuma günü yine Çatalca’da festival sahnesinde olacaklarını duyurdular. Şahane Pazar’daki yarışmalarla yapılacak olan program için bol bol eğlence sözü verdiler.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.