‘Çevre Çiçekleri’ Çevre Müfettişleri Yetiştiriyor

‘Çevre Çiçekleri’ Çevre Müfettişleri Yetiştiriyor
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın hayata geçirdiği “Temiz Türkiye’m Çevre Çiçekleri Projesi” kapsamında Türkiye genelinde düzenlenen “Çevre Çiçekleri” adlı tiyatro gösterileri devam ediyor.
Bu çerçevede, ilkokul 4. sınıf öğrencilerine yönelik hazırlanan gösteri, Küçükçekmece Belediyesi Sefaköy Kültür ve Sanat Merkezi’nde sahnelendi.  Küçükçekmece’de ki okullarda eğitim gören 4. sınıf öğrencilerinin izlediği 40 dakikalık oyunda, öğrencilere geri dönüşüm ve çevre temizliği ile ilgili anlamlı mesajlar verildi.

Hem eğlendiler, hem öğrendiler
Doğaya zarar vermenin sonuçlarını, ağaçların faydalarını ve geri dönüşüm çalışmalarının önemini anlatan tiyatro oyununu izlerken öğrenciler keyifli anlar yaşadı. Öğrenciler, çevre dostlarının, çevre kirliliğinden yana olan karakter Kaos’a karşı mücadelesine ortak olurken, hem eğlendi hem de öğrenme fırsatı yakaladı. 

Çevreyi korumak için; gelecek nesillere şimdiden sorumluluklar kazandırarak, çevre müfettişleri yetiştirmeyi amaçlayan gösteride çocuklara Alo 181 Çevre ve Şehircilik Danışma Hattı’nı arayarak, bilgilenebilecekleri de öğütleniyor. 

12.000 öğrenci izleyecek
Profesyonel oyuncular tarafından sahnelenen oyun, 17 Mayıs Cuma gününe dek Sefaköy Kültür ve Sanat Merkezi’nde; 20-24 Mayıs tarihleri arasında ise Halkalı Kültür ve Sanat Merkezi’nde öğrencilerle buluşacak. Projeyle Küçükçekmece’de 12 bine yakın 4. sınıf öğrencisine ulaşacak olan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, bugüne kadar 30 bin ilkokul öğrencisine tiyatro gösterisi düzenledi. Bu projenin ise mayıs sonunda 70 bin çocuğa ulaşması planlanıyor. 



HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.