Çocuklar Kukla Festivali’nde Eğlendi

Çocuklar Kukla Festivali’nde Eğlendi
Bu yıl 16. sı düzenlenen Uluslararası Kukla Festivali kapsamında Cennet ile Halkalı Kültür ve Sanat Merkezleri dünyaca ünlü kukla gösterilerine sahne oldu.

Festival kapsamında bu yıl, masa kuklasından, ipli kuklaya, Bunraku’dan el kuklasına, gölge oyunundan, video performanslarına, gelenekselden moderne kuklalar, zengin içeriğiyle İstanbulluyla buluştu. 

 SAHNEDE ‘BANYAN KAPLAN’ VE ‘HALK EZGİLERİ’
Küçükçekmece Belediyesi Halkalı Kültür ve Sanat Merkezi’nde de Meksika’dan Türk gölge tiyatrosu tekniğine bir ziyaret olan ‘Banyan Kaplan’ adlı oyun sahnelendi. Karagöz’den etkilenerek ortaya çıkarılan oyun, 50 dakika boyunca izleyenlerine keyifli anlar yaşattı.  Dostluk ve çevre bilincini aşılamak amacıyla sahnelenen gölge oyununu, Küçükçekmeceli minikler ilgiyle izledi.

 Cennet Kültür ve Sanat Merkezi’nde sahne alan ‘Halk Ezgileri’ isimli Bulgar folklor oyunu ise yoğun ilgi gördü. Beş sahneden oluşan 40 dakikalık sözsüz oyunda; her sahne, kendi özel hikayesini anlatıp ortak fikir ve emellerle birbirine bağlanarak, değişik karakterler ortaya çıktı.
Festival kapsamında Bulgaristan ve Meksika’dan gelen seçkin grupların sergilediği gösterilerin başkahramanı olan kuklalarla, minikler doyasıya eğlendi.

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.