Çok Soru Çözün, Çok Okuyun

Çok Soru Çözün, Çok Okuyun
Çocuklara okuma alışkanlığı kazandırarak, geleceğin yazarlarını yetiştirmeyi amaçlayan Küçükçekmece Belediyesi, her ay düzenlediği ‘Çocuk Okur Yazar Buluşmaları’ kapsamında bu ay ünlü eğitimci yazar Ahmet Bilal Yaprakdal’ı ağırladı.
Sefaköy Kültür ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen söyleşide Eğlenceli Bilginin Adresi Bilgi Evi öğrencileriyle buluşan ‘Kıvrak Zeka, Sivri Zeka, Süper Zeka, Sudoku, Kakuro ve Satranç Oyunları Tek Hamlede Mat’ kitaplarının yazarı Yaprakdal, zeki olmakla güçlü hafızaya sahip olmanın karıştırıldığını söyledi. Zekanın daha önce hiç görülmemiş bir problemi çözme becerisi olduğunu kaydeden Yaprakdal, “Daha önceden gördüğünüz bir şeyi yapmak zeka değil, hafızadır.”dedi.

‘ZEKADAN ÖNCE AHLAK’
Bu nedenle kitaplarını hazırlarken hiç görülmemiş sorular sormaya çalıştığını kaydeden Yaprakdal, çocukların hiç görmedikleri sorulara cevap verirken, beyinlerinin farklı lobları arasında bağlantı kurduklarını söyledi. Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay’a ve Küçükçekmece Belediyesi’ne düzenledikleri birbirinden güzel etkinlikler için teşekkür ederek konuşmasına devam eden Yaprakdal, zeki olmadan önce tüm çocukların ahlaklı olması gerektiğinin altını çizerek, çocuklara problem çözmede ‘Öyküleme, Tamamlama ve Tablolama’ teknikleri hakkında bilgiler verdi. 

‘ÇOK SORU ÇÖZÜN VE OKUYUN’
Üç yıl önce kitap yazmaya başladığını belirterek, ‘Ben yazar değilim. Zeka benim ilgi alanım, bu nedenle zeka soruları yazıyorum. Günde ortalama bir ya da iki soru yazabiliyorum.’ diyen Yaprakdal, küçüklüğünden beri soru çözüp kitap okuduğunu ifade etti. Çocuklara soru yazabilmek için çok soru çözmelerini de öğütleyen Yaprakdal, soru hazırlarken her şeyden ilham aldığını da şu sözlerle anlattı: “Soru yazarken her şeyden ilham alabilirim. Şu an mesela sizlere bakıyorum ve şapkalarınızla ilgili soru sorabileceğim aklıma geliyor.”

Programda, Küçükçekmece Belediyesi tarafından minik okur yazarlara Ahmet Bilal Yaprakdal’ın kitapları dağıtılırken, yazar sorduğu zeka sorusunu doğru cevaplayan Bilgi Evi öğrencilerine de kitaplarını armağan etti. 
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.