“Deniz Çöpleri Sergisi” Büyükçekmece’de sergilendi

“Deniz Çöpleri Sergisi” Büyükçekmece’de sergilendi
Büyükçekmece Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen organizasyon ile Türk Deniz Araştırmaları Vakfı’nca sürdürülen Marlisco Projesi kapsamındaki, “Deniz Çöpleri Farkındalık Sergisi’’, Cihangir Koleji’nde sergilendi.

Daha önce İstanbul’da pek çok okul, kültür merkezi ve sivil toplum kuruluşu tarafından sergilenen, toplumda çevre bilincini aşılamayı amaçlayan sergi Büyükçekmece’de de büyük ilgi gördü.

 Öğrenciler büyük ilgi gösterdi

 Büyükçekmece Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü’nün girişimi ile Büyükçekmece Cihangir Koleji’nde sergilenen “Deniz Çöpleri Farkındalık Sergisi” okul öğrencileri tarafından ilgi ile izlendi.

Sergi ile birlikte öğrencilere deniz çöplerinin boyutları, kaynağı, denizde çözünme süreleri ve sorunu önlemek için geliştirilen çözüm önerileri hakkında bilgilerde verildi.

Türk Deniz Araştırmaları Vakfı (TÜDAV) tarafından yürütülen MARLISCO Projesi kapsamında hazırlanan “Deniz Çöpleri Farkındalık Sergisi” ile deniz çöpleri konusunda toplumsal bilinç yaratmak amacıyla 2014 yılına kadar sergilenecek.

 MARLISCO Projesi Nedir?

 Avrupa Birliği (AB) Projesi olan ve Avrupa denizlerindeki çöpleri azaltmayı sağlayacak sosyal sorumluluğu ve toplumsal bilinç yaratmayı amaçlayan MARLISCO Projesi kapsamında 15 Avrupa ülkede çalışmalar gerçekleştiriliyor. Projenin Türkiye’deki ortağı ise Türk Deniz Araştırmaları Vakfı (TÜDAV).  Bu çalışma ve aktiviteler; endüstri sektörü, atık yönetimi ve geri dönüşüm sektörü, deniz bölge komisyonları, AB temsilcileri, yerel belediyeler, vatandaşlar, çevresel faaliyet gösteren STK’lar, okullar ve bilim adamları gibi paydaşları içine katacak şekilde yürütülecektir. Proje süresinde 12 ülkede ise ulusal tartışmalar düzenlenecek ve okullar arası yarışmalar düzenlenecek. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.