Devlet Korosu'ndan türkü ziyafeti

Devlet Korosu'ndan türkü ziyafeti
İstanbul Devlet Türk Halk Müziği Korosu, Küçükçekmece Belediyesi’nin düzenlediği konserde türkü dostlarıyla buluştu. Türk Halk Müziği’nin duayenlerinden Mehmet Erenler, konsere konuk sanatçı olarak katıldı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı İstanbul Devlet Türk Halk Müziği Korosu, Küçükçekmece Belediyesi Sefaköy Kültür ve Sanat Merkezi’nde birbirinden güzel türküleri seslendirdi. 2008 yılında kurulan koro, Şef Uğur Kaya’nın yönetiminde yurdun dört bir yanından türkülerle hazırlanan repertuarla Küçükçekmecelilerin karşısına çıktı. ‘Gele Gele Geldik’, ‘Arda Boyları’, ‘Beymayıl,’ ‘Altun Hızma’ gibi sevilen türküleri başarıyla yorumlayan koro, dinleyenleri Trakya’dan Kerkük’e bir türkü yolculuğuna çıkardı.

TRAKYA’DAN KERKÜK’E TÜRKÜLERLE YOLCULUK

Bünyesinde değerli müzisyenleri barındıran koroya başta duayen Türk Halk Müziği sanatçısı Mehmet Erenler olmak üzere Sevda Gül, Fındık Buse Katılmış, Berk Ercan ve Asım Kuzuluk solo performanslarıyla eşlik etti. Seyirciden büyük alkış alan Mehmet Erenler, ‘Dünya Umuruna Meylini Verme’, ‘Sarı Yazma Yakışmaz Mı Güzele’, ‘Bir Çift Turna Gördüm’ adlı türküleri ustalıkla yorumladı.

TADI DAMAĞIMIZDA KALDI

Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay da konseri dinlemeye gelenler arasındaydı. Gecenin sonunda sanatçılara teşekkür eden Başkan Aziz Yeniay, “Açıkçası tadı damağımızda kaldı. Sizin gibi üstadları burada ağırlamak bizim için büyük bir keyifti. Sizleri, geçtiğimiz günlerde inşaatına başladığımız 40 bin kişilik gösteri merkezimizde tekrar ağırlamayı arzu ediyoruz.” diye konuştu. Mehmet Erenler ise, “Riyakarlığı hiç sevmem. Hakikaten Aziz Yeniay Küçükçekmece’de adını duyurduğu gibi başka yerlerde de adını duyuruyor.  Bu çok güzel bir şey. Kendilerini yürekten kutluyorum. Çünkü halka hizmet Hakk’a hizmettir. Çok büyük işler büyük görevler başarıyor. Bu yolunda daha da başarılı olmasını diliyorum.” dedi. 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.