Eşref Kolçak'a onur ödülü

Eşref Kolçak'a onur ödülü
Tiyatro ve Sinema Sanatçı Eşref Kolçak'a Beylikdüzü Bizimkent Derneği tarafından "yaşam boyu Özel onur ödülü" verildi.
Beylikdüzü'ndeki Bizimkent Sitesi Derneği olan Bizimkent Eğitim, Kültür, Çevre Koruma ve Güzelleştirme Derneği, yaşamının 88. yılı, sanatçılığının 70. yılı dolaysıyla Eşref Kolçak'a yaşam boyu özel onur ödülü verdi.

Beylikdüzü Beylizyum Sitesinde bulunan Erol Günaydın Tiyatro sahnesinde oynanan "aşk oyunu" adlı oyunu Bizimkentlilerle birlikte izleyen Eşref Kolçak'a ödül plaketini Bizimkent Dernek Başkanı Nusret Yılmazer takdim etti.

Yılmazer ödülü takdim ederken, "sanatımızın ulu çınarı Eşref Kolçak'ı  Beylikdüzü'nde ağırlamaktan mutluluk duyduklarını" belirterek,

 "Biizmkent Derneği olarak, sanatımızın ulu  çınarını Beylikdüzü'nde ağırlamak, sevenleri ile buluşturmak güzel bir duygudur. Ne yazık ki yeni çekilen film ve dizilerde sanata yarım asırdan fazla emek vermiş emekçilere pek rol vermiyorlar. İnsanlar bu sanat çınarlarını izleme imkanı bulamıyor. Biz de bu sanat abidelerini ilçemize davet edip onlarla  yeni nesili ve sevenlerini buluşturmak istedik. Saygıdeğer sanat abidemize, bu ulu çınara,  sanata verdiği bunca emek ve özel yaşamı nedeniyle derneğimiz yönetim kurulu tarafından, yaşam boyu özel onur ödülü verilmesi kararlaştırılmıştır" dedi.

Sanatçı Eşref Kolçak'ta yaptığı kısa konuşmada; " bu ödül vesilesiyle Beylikdüzü'ne geldim. Burada böyle bir sitenin varlığını, bu sitede böyle etkin, duyarlı bir derneğin aktivitelerinden haberdar oldum. Doğrusu böyle duyarlı insanların olduğu bir siteyi görmekten mutlu oldum. Derneğin yöneticilerini tanıma fırsatı buldum. Çok güzel işler yapıyorlar. Bir belediye gibi çalışan bir organizasyon gördüm. Böyle dernekleri görünce ülkem adına biraz daha umutlanıyorum. Beylikdüzüne gelmekten, Bizimkent'i tanımaktan ve bu ödülü almaktan mutluluk duydum. Biizmkent Derneği yöneticilerine teşekkür ediyorum" dedi.

Sinema sanatçı sı Eşref Kolçak, "Aşk oyunu" adlı tiyatro oyununu izledikten sonra yaşadığı yer olan Gemlik'e döndü.

“Aşk Oyunu” adlı komedi oyunu; Beylizyumdaki Erol Günaydın sahnesinde oynanacaktı. Ancak üst katındaki dükkandan sahneye su akamsı sonucu Beylikdüzü Kültür Müdürlüğü tarafından aynı katta bulunan “özel Gerçek Tiyatro” salonunda oynanması sağlandı.

                                                                                                   


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.