Festival yağmur altında sokakta bitti

Festival yağmur altında sokakta bitti
Sanatseverler, yağmur altındaki gösteriyi ıslanarak ve şemsiye altında takip etti.
Adana'da, Sabancı Vakfı ve Devlet Tiyatroları işbirliğiyle bu yıl 13'üncüsü düzenlenen Devlet Tiyatroları Sabancı Uluslararası Adana Tiyatro Festivali, Hollanda Close Act Grubu'nun sokak gösterisiyle son buldu.

27 Mart Dünya Tiyatro Günü'nde İtalyan 'Studio Festi' grubunun Seyhan Nehri üzerinde gerçekleştirdiği 'Suyun Senfonisi' gösterisiyle açık havada başlayan festival, sokak tiyatrosu gösterisiyle son buldu. Grup üyeleri, Atatürk Parkı'nda başlayan "Malaya" adlı sokak gösterisinde, izleyenlere uzayda macera dolu bir yolculuk yaşattılar. Bir araya geliş, zaman ve mekanın, ışık ve hareketin ön plana çıktığı gösteri, kortej yürüyüşü ile başladı. Oyuncular trampetler çalıp, danslar ederek, vatandaşlarla beraber Adana Tren Garı'na kadar yürüdü. Hesther Melief'in yönettiği, Tonny Aerts'ın sanat yönetmenliğini üstlendiği gösteri büyük beğeni topladı.

YAĞMUR COŞKUYU ETKİLEMEDİ

2 saat süren etkinlik boyunca yağmur yağmasına rağmen sanatseverler alanı terk etmedi. Bazıları şemsiyeleri açarak gösteriyi izlerken, çoğu kişi de ıslanmak zorunda kaldı. Hollandalı grubun yöneticileri, ışıkların engellenmesi nedeniyle şemsiyeleri kapattırınca, yağmurluğu olanlar dışındaki herkes ıslanma pahasına gösteriyi izledi. Gösterinin sonlarına doğru yağmurun durması ise herkesi sevindirdi. Yoğun alkış alan sanatçılar, dans ederek gösteriyi tamamladı. Katılımcılar, sanatçılarla dans etti.

13 yıl önce tiyatro şenlik olarak yola çıkan festivalin çok sayıda yabancı tiyatro topluluğunun da katıldığı uluslararası organizasyona dönüştüğünü belirten Adana Devlet Tiyatrosu Müdürü Fırat Demirağ, "Son 3 yıldır daha fazla Adanalı'ya ulaşmak için açık hava gösterileri yapıyoruz. Hava yağışlıydı ama binlerce Adanalı gösteriyi ıslanmasına rağmen takip etti. Festivale destek veren herkese çok teşekkür ediyoruz" dedi.

31 gün süren festival boyunca 6 özel, 2 devlet tiyatrosu ile 8 yabancı grup etkinliklerini sundu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.