GENÇ MODACILARDAN TASARIM SERGİSİ

GENÇ MODACILARDAN TASARIM SERGİSİ
İstanbul Aydın Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Moda ve Tekstil Tasarımı Bölümü öğrencileri bir yıllık tasarım çalışmalarını Sefaköy Kültür ve Sanat Merkezi’nde sanatseverlerle buluşturdu.

Sergi açılışına Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay, İstanbul Aydın Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Arif Can Güngör,  öğretim üyeleri, öğrenciler ve sanatseverler katıldı. Öğrencilerin yaratıcı ve özgün tasarımlarına ev sahipliği yapan sergide, dokuma, baskı illüstrasyon ve giysi tasarım çalışmaları yer alıyor.

 ‘İSTANBUL MODA MERKEZLERİNDEN BİRİ’

 Sergi açılışında konuşan Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay, sergide çalışmaları yer alan öğrencileri tebrik ederek, ‘ Türkiye’nin gelmiş olduğu noktada İstanbul dünyadaki moda merkezlerinden biri haline geldi. Bunun yanı sıra ucuz iş gücü yerini marka değerlerine bıraktı. Ancak daha emekleme aşamasındayız. İstanbul lokasyon olarak güçlü noktada. Dünyadaki 3 moda merkezinden biri olduğunu söylesek, yanlış olmaz. Son yıllarda Türk moda tasarımcıları uluslararası arenada fazlaca söz sahibi oldu. İnanıyorum ki Aydın Üniversitesi’nin değerli öğrencileri de önümüzdeki yıllarda ilçemizi ve ülkemizi en iyi şekilde temsil edecektir.’ diye konuştu.

 Aydın Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Arifcan Güngör de katkılarından dolayı Başkan Yeniay’a teşekkür etti. Üretimle tasarım faaliyetlerinin vazgeçilmez ürünü olan moda endüstrisine dair önemli izlenimlerin yakalanabileceği sergi, İstanbul Aydın Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Moda ve Tekstil Tasarımı Bölüm Başkanı Yard. Doç. Dr. Sevim Aydinç Bölat sorumluluğunda oluşturuldu. Boyamalar, çizgiler, kumaş baskıları ve kişisel tasarımların yer aldığı sergi, 28 Mayıs’a dek SKSM’de gezilebilir.

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.