Göl Festivali’ne unutulmaz final

Göl Festivali’ne unutulmaz final
Küçükçekmece Belediyesi tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen “Uluslararası Göl Festivali”nin 7.si, konuk ülkelerin dans gösterileri, basın mensuplarına plaket takdim töreni ve Atiye konseri ile sona erdi.

    7 Temmuz’dan bu yana farklı renk ve kültürleri ortak bir dilde buluşturan festival, bu yıl Amerika, Brezilya, Polonya, Filistin, İtalya, Kanada, Macaristan ve Tayvan’dan gelen konukların yanı sıra Türkiye’nin farklı yörelerinden geleneksel halk dansları topluluklarının gösterileri ve ünlü sanatçıların konserleri ile şenlendi.
Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay, Başkan Yardımcıları, özellikle gençlerin yoğun ilgi gösterdiği konserde Polonya Grubu’nun Türkçe olarak söylediği “ Beyoğlu’ nda Gezersin “ şarkısı izleyicilerden çok alkış aldı.
   Basın mensuplarına plaket verilmesinin ardından Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay yapmış olduğu konuşmasında şunları söyledi: "Bizim amacımız festival vesilesiyle Küçükçekmece gölünü duyurmak. Özellikle de yurtdışında Küçükçekmece'nin daha farklı algılanmasını da sağlamak adına bu organizasyonu gerçekleştirmiş olduk. Bundan çok mutluyuz. Bu festival ile olağanüstü güzellikleri paylaştık, olağanüstü güzellikleri yaşadık. Festival bir dostluk göstergesidir. Sevgi ve kardeşliğin ortaya çıkardığı günlerdir. Renkler farklı, dinler farklı, diller farklı ama farklı olmayan bir şey var; o da kalplerdir, yüreklerdir. Buraya gelen konuklarımız yüreklerini getirdiler. Buradan kendi ülkelerine giderken buradaki dostluğu, sıcaklığı kendi ülkelerine götürecekler. Sadece onlarda da değil Küçükçekmeceliler de unutmayacakları anları yaşadılar".
    Başkan Yeniay, Küçükçekmecelilere bir de müjde vererek, 40 bin kişilik Arena’nın yılbaşında açılacağını sözlerine ekledi. 7.Göl Festivali Atiye’ nin seslendirdiği birbirinden güzel eserlerle sona erdi.
Foto-Haber: Oğuz Cevher

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.